עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
לא תאמינו: המקומות בישראל שבהם לא נשמעה אזעקה מאז תחילת המלחמה
האזורים האלה כוללים את קיבוץ אליפז ופארק תמנע בדרום הערבה, קיבוץ סמר, חוות ער'נדל, מלון שחרות בחבל אילות והיישוב עזוז שבאזור ניצנה
מאז ה-7 באוקטובר, מדינת ישראל הושלכה לתוך מציאות חדשה של התקפות טילים בלתי פוסקות, כשהמפה הישראלית נצבעה באדום על פי נתוני פיקוד העורף. רוב אזורי הארץ חוו את קולות הצופרים, בין אם כתוצאה מירי מעזה, מלבנון, מאיראן או כתוצאה מזיהוי שווא. אך למרות התחושה הכוללת של סכנה מתמדת, מסתבר שישנם מספר מקומות נדירים בישראל שנותרו שקטים מאז תחילת הלחימה.
על פי בדיקת הנתונים שערך ד"ר יובל הרפז, חוקר מוח ומנתח נתונים בחברת InnerEye עבור N12, נכון ל-22 באוקטובר, ישנם חמישה אזורי התרעה בדרום הארץ שבהם לא נשמעה אף אזעקה מתחילת המלחמה. האזורים האלה כוללים את קיבוץ אליפז ופארק תמנע בדרום הערבה, קיבוץ סמר, חוות ער'נדל, מלון שחרות בחבל אילות והיישוב עזוז שבאזור ניצנה, קרוב לגבול עם מצרים.
אייל הירשפלד, תושב עזוז ובעל צימרים באזור, מספר כי בביתו ובבתים נוספים ביישוב אין בכלל ממ"דים. "הכל מסביב זה מדבר, מי יירה לפה?" הוא אומר בשיחה עם N12. אך בעוד שהטילים לא מגיעים אליהם, התיירים דווקא כן. "יש זרימה של נופשים לפה," הוא מציין, ומסביר כי המקום מהווה מפלט לרבים המחפשים שקט מהמלחמה.
עם זאת, הירשפלד מדגיש כי התושבים אינם אדישים למצב. "אנחנו בכוננות, אני בכיתת כוננות כי אנחנו קרובים לגבול, אז יש תחושת אחריות", הוא מוסיף.
מעבר לחמשת המקומות הללו, ישנם 18 אזורים נוספים, בעיקר בערבה, שבהם נשמעה אזעקה אחת בלבד מאז פרוץ המלחמה. המקומות הללו, לצד המקומות השקטים לגמרי, מהווים נקודות מבודדות של רוגע יחסית בתוך מערבולת המתיחות והלחץ שמלווה את שאר המדינה.