מבזקים +
תל אביב 24°c
באר שבע 25°c
חיפה 22°c
ירושלים 21°c
בית שמש 23°c
בני ברק 30°c
אשדוד 24°c
כ' תשרי התשפ"ה | 22.10.2024
תל אביב 24°c
באר שבע 25°c
חיפה 22°c
ירושלים 21°c
בית שמש 23°c
בני ברק 30°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מפאר את החג: צלי בקר בתנור עשיר במיוחד ברוטב יין משובח

נתח בקר שאתם בוחרים לצליה בתנור עם רוטב יין משובח - מנה שתפאר לכם את שולחן החג!

מפאר את החג: צלי בקר בתנור עשיר במיוחד ברוטב יין משובח
צלי בקר צילום: שאטרסטוק

המצרכים:

  • 2 ק"ג בשר בקר מספר 5 או 6 או 8
  • 5 תפו"א בינוניים
  • 1 בטטה שלימה עם הקליפה
  • כוס יין יבש / חצי יבש
  • חצי כוס סילאן עם חצי כוס מים
  • 3 כפות שמן
  • תבלינים: כף פפריקה, מלח, פלפל, כף תבלין סטייק.

אופן ההכנה:

  1. בתבנית פיירקסט גבוהה נניח נייר אפיה ומעליו נניח את נתח הבשר שלם.
  2. נחתוך את תפוחי האדמה לפרוסות עבות ונניח מסביב לבשר ומעליו
  3. נניח את הבטטה שטופה היטב עם הקליפה.
  4. נשפוך מעל את כל התבלינים ונשמן היטב מכל הכיוונים
  5. נפזר על כל התכונה את הסילון והיין עם המים ונוודא שהסילאן הגיע לכל הבשר והירקות (היין מתאדה בעצמו בתנור ונותן טעם להכל)
  6. נעטוף את כל התכולה עם נייר אפיה (שנצמיד בזהירות לבשר כדי שיתפס) ומעל נכסה בנייר כסף
  7. נכניס לתנור רותח בחום של 180 למשך 4-5 שעות (יש לעקוב בהתאם לעוצמת התנור)

חג שמח ובתיאבון! ​​​​​​​

 צבע אדום