עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מיוחד לסעודת מפסקת: דג טונה צהובה ברוטב תפוחי אדמה
דג טונה הינו קליל ומשביע ולא מכביד עלינו בצום. בבישול ברוטב תפוחי אדמה עשיר נהנה מתבשיל מוצלח שכל המשפחה תהנה ממנו!
מצרכים:
- 8-10 פרסות דג טונה צהובה
- 4-5 שיני שום
- 2 גמבות צבעוניות
- 5 תפוחי אדמה בינוניים
- שמן זית
- חופן פיטרוזיליה קצוצה
- 1 קופסת גרגירי חומוס משימורים או כוס גרגירים מהקפאה
- תבלינים: 2 כפות רסק עגבניות (אם רוצים רוטב אדמדם) כף שטוחה כוכרום, כפית כמון, כפיתת מלח חצי כפית פלפל, תבלין דג
- 4-5 לימון פרסי (למי שאוהב את הטעם החמצמץ).
אופן ההכנה:
- נשרה את הדגים במלח ולימון לכשעתיים ונשטוף היטב במים.
- נטגן את שיני השום יחד עם פורסות גמבה עם שמן זית ונניח מעליהן את פרוסות הדג
- נקלף את תפוחי האדמה ונפרוס לפורוסת עבות ונניח מעל הדגים/בצדדים
- נשפוך מעט שמן זית מעל הכל ונתבל היטב
- נוסיף מים רותחים עד ליותר מכיסוי התכולה
- נבשל יחד למשך כעשרים דקות על אש גבוהה ועוד 15 דקות על אש נמוכה (או עד להתרככות תפוחי האדמה).
- טעים מאד על קוסקוס או אורז לבן אך מומלץ לפני הצום לאכול אותו עם לחם טרי על מנת לקבל שובע לשעות ארוכות.
בתיאבון וצום מועיל!