מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 21°c
חיפה 24°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 32°c
אשדוד 23°c
כ"ד אלול התשפ"ד | 27.09.2024
תל אביב 23°c
באר שבע 21°c
חיפה 24°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 32°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מלכותי לשולחן החג: בשר בקר ברוטב שזיפים ופטריות מתקתק

לא מחכות לרגע האחרון: מתכון מלכותי בטעם מתקתק פיקנטי לשולחן החג, את יכולה להכין היום ולשמור, על פי ההדרכה שבפנים >>>

מלכותי לשולחן החג: בשר בקר ברוטב שזיפים ופטריות מתקתק
בשר בקר צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 3 ק"ג בשר בקר מספר 8 /2 (שריר או צלעות או שניהם יחד)
  •  2 קופסאות פטריות שלימות או סלסלת פטריות טריות שטופות
  • 10 שזיפים מיובשים שטופים
  • חצי כוס יין
  • 1 בצל גדול
  • כוס ח"פ סילאן טבעי
  • תבלינים: 4 עלי דפנה. כף מלח, כפית שטוחה פלפל שחור דק, כף כמון, כך תבלין סטייק, כף אבקת מרק/אבקת בצל

אופן ההכנה:

  1. נפרוס את הבצל לשבבים ונטגן קלות
  2. נוסיף את נתחיהבשר חתוכים לקוביות בינוניות
  3. נבשל יחד כעשר דקות על אש נמוכה ונוודא שכל חלקי הבשר מקבלים טיגון קל מכל הכיוונים.
  4. נוסיף 1 ליטר מים רותחים ונגביר את האש
  5. לאחר רתיחה נוספת של כחצי שעה נוסיף את התבלינים, הסילאן והיין ונבשל כשעה נוספת.
  6. נוסיף את הפטריות והשזיפים ונבשל הכל יחד לעוד שעה על אש נמוכה בלהבה גדולה (רחבה) ונוסיף כוס מים רותחים לפי הצורך.
  7. נבשל על אש נמוכה עד לצמצום הרוטב. ניתן לתקן תיבול לפי העין.

טיפ לאחסון נכון לחג: לאחר הבישול ומעט התקררות, נעביר את תכולת הסיר ל-2 תבניות חד פעמיות (לפי חלוקת הכמות הרצויה לסעודות), נעטוף ונקפיא (לאחר התקררות התבשיל)

בהצלחה וחג שמח!

 

קול כבודה

art

 צבע אדום