הבחירות לרשויות המקומיות במחוז הדרום שנדחו בעקבות המלחמה תתקיימנה ביום שלישי הקרוב: משרד הפנים הודיע כי ההכנות ליום הבוחר הושלמו.
במה אפשר לעבוד לאחר לימודי הנדסת חשמל
בעשור האחרון חלו שינויים משמעותיים במשק החשמל בארץ ובעולם כולו, וכיום הטכנולוגיות החדשניות והמתקדמות מבוססת על שימוש נרחב בחשמל ומקורות של אנרגיה חלופית ומתחדשת. לכן, יש מחסור משמעותי במהנדסי חשמל בכל ענפי התעשייה, והתואר היוקרתי בהנדסת חשמל מבטיח שלל אפשרויות תעסוקה וקריירה מעניינת ומאתגרת עם אפשרויות קידום ושכר גבוה.
מה לומדים כדי להיות מהנדס חשמל? מהן אפשרויות התעסוקה לבוגרי לימודי הנדסת חשמל לתואר ראשון? כמה מרוויח מהנדס חשמל? למי מתאים ללמוד תואר בהנדסת חשמל? בואו נתחיל!
איך להיות מהנדס חשמל?
מסלול הלימודים לתואר ראשון בהנדסת חשמל מתאים במיוחד לבעלי זיקה לתחומים ריאליים ולמקצועות מדעיים כמו מתמטיקה, אלקטרוניקה ופיזיקה. כדי להתקבל ללימודים יש לעמוד בתנאי הקבלה המחייבים תעודת בגרות מלאה עם ציון מינימלי במקצועות מתמטיקה, פיזיקה ואנגלית, ובדרך כלל מבצעים חישוב משוקלל, לכן יש להשיג ציון 550 לפחות בפסיכומטרי.
מועמדים (ומועמדות) שאינם עומדים בתנאי הקבלה יכולים לבדוק את הקריטריונים לרישום למכינה ייעודית ללימודי הנדסה. כמו כן, אפשר לשקול לימודי הנדסאים מאחר שתנאי הקבלה פחות תובעניים בהשוואה לתנאים שנקבעו לתואר ראשון בהנדסה.
חשוב לציין כי חוק החשמל בישראל מחייב ביצוע עבודות חשמל רק על ידי מי שיש ברשותו רישיון חשמלאי מתאים. הדרגה של מהנדס חשמל היא הגבוהה ביותר, ומהנדס רשאי לבצע את כל עבודות החשמל, לרבות תכנון ועריכת תוכניות טכניות למתקני חשמל במתח גבוה.
הלימודים לתואר ראשון בהנדסת חשמל נפרסים על פני 4 שנים (8 סמסטרים), ובשנתיים הראשונות לומדים בעיקר מקצועות יסוד בתחומי המתמטיקה והפיסיקה וקורסי מבוא, ובהמשך לומדים קורסי בסיס ובחירה בתחומי ידע רלוונטיים כמו אלקטרואופטיקה, מערכות בקרה, תקשורת, חישה וטכנולוגיה קוונטית, מכשור רפואי, עיבוד אותות, תכנות מערכות דיגיטליות, מיקרו-אלקטרוניקה ועוד.
מהן אפשרויות התעסוקה לבוגרי תואר ראשון בהנדסת חשמל?
לפי נתוני התאגדות מהנדסי החשמל בישראל יש במשק המקומי מחסור עצום במהנדסים בעלי רישיון לבצע ולתכנן עבודות חשמל שונות, ובנוסף בכירים בהתאגדות טוענים כי בשנים הקרובות המחסור יורגש יותר בגלל פרישה צפויה של מהנדסים העומדים לצאת לפנסיה. כלומר, בוגרי לימודי הנדסת חשמל יוצאים לשוק העבודה עם תואר יוקרתי ומבוקש, לכן הם זוכים לביקוש רב מצד המעסיקים והם יכולים להשתלב בקלות ובמהירות במגוון תפקידים מעניינים ומאתגרים, בכל ענפי התעשייה, כולל תעשיית ההייטק והתעשייה הביטחונית.
בוגרי מסלול הלימודים לתואר ראשון בהנדסת חשמל משתלבים בעבודה בהייטק (פיתוח אלגוריתמים, מחקר, תכנון מעגלים ומערכות, פיתוח תוכנה, תכנון וייצור מעבדים זעירים ורכיבים אלקטרוניים כמו בקרים מתוכנתים, תפקידי פיתוח ומחקר בתעשיות הביטחוניות המתקדמות, תפקידים הנדסיים שונים בתחומי התקשורת, תכנון וניהול פרויקטים בתחומים כמו מתקני חשמל ואנרגיה חלופית, תפקידי פיתוח ומחקר בתחומי האנרגיה הירוקה והמתחדשת, ייעוץ הנדסי, תכנון, ביצוע ותחזוקה של מתקני חשמל, ניהול פרויקטים רלוונטיים בענף הבניין ועוד.
חשוב לציין כי במהלך הלימודים הסטודנטים והסטודנטיות ללימודי הנדסת חשמל בוחרים התמחות מקצועית, וההכשרה המקיפה מכינה אותם לקראת מקצועות ותפקידים ייעודיים בענפי התעשייה השונים. בסיום הלימודים הבוגרים יכולים לעבוד כשכירים או להקים עסק ולספק שירות כעצמאים.
כמה אפשר להרוויח כמהנדס חשמל?
השכר החודשי ההתחלתי הממוצע של בוגרי הנדסת חשמל (תואר ראשון) הוא בטווח שבין 15,000 ש"ח ל-18,500 ₪, ולאחר ניסיון תעסוקתי במשך כ-5 שנים השכר החודשי עולה וניתן לקבל משכורת של 18,000 ₪ עד 25,000 ₪. מהנדס חשמל בהייטק יכול לקבל שכר חודשי גבוה יותר, כ-30,000 ₪, ויש תפקידים בכירים שבהם השכר גבוה יותר. כמו כן, מהנדס חשמל יכול לבחור בדרך עצמאית ולהרוויח היטב.