בעיריית נהריה מעדכנים: יום הלימודים במוסדות החינוך נמשך כסדרו לאחר קיום הערכת מצב עם צה״ל. (אדיר לחקים)
מתכון לעוגיות אצבע מצופות סוכר רכות וטעימות
עוגיות אצבע רכות וטעימות הן קלאסיקה אהובה על גדולים וקטנים. המתכון הזה קל להכנה ומתאים לכל אירוע. הבצק הרך והנימוח, מצופה בסוכר, הופך את העוגיות לנגיסות מושלמות
מתכון לעוגיות אצבע מצופות סוכר רכות וטעימות / נועם זיגדון
המצרכים לעוגיות אצבע מצופות סוכר רכות וטעימות:
- 650 גרם קמח
- 3 ביצים L (או 4 ביצים M)
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כוס סוכר
- ¾ כוס שמן
- 1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה לעוגיות אצבע מצופות סוכר רכות וטעימות:
הכנת הבצק:
- בקערה גדולה, מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את השמן, הסוכר הווניל ואבקת האפייה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הקמח בהדרגה ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק רך ונעים.
הכנת העוגיות:
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח מעט וממשיכים ללוש מעט.
- מגלגלים את הבצק לרצועות דקות בעובי של כ- ½ עד 1 ס"מ.
- חותכים את הרצועות לאצבעות באורך של כ- 6 ס"מ.
- מגלגלים כל אצבע בסוכר ומניחים את אצבעות העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על-140 מעלות צלזיוס ואופים במשך כ-15 דקות, או עד להזהבה קלה.
- מוציאים את העוגיות מהתנור ומצננים אותן מעט לפני ההגשה.
טיפים:
- ניתן לגלגל את העוגיות גם בסוכר חום, קינמון או תערובת אהובה אחרת.
- כדי להכין עוגיות בטעמים שונים, ניתן להוסיף לבצק תמציות טעם שונות, כמו תמצית וניל, שקדים או תפוז.
- את העוגיות ניתן לאחסן בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר למשך מספר ימים
בהצלחה רבה ובתאבון