מבזקים +
תל אביב 17°c
באר שבע 20°c
חיפה 19°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 34°c
אשדוד 17°c
כ"ב חשון התשפ"ה | 23.11.2024
תל אביב 17°c
באר שבע 20°c
חיפה 19°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 34°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לבורקס גבינה פילו ביתי וממכר

רוצים להכין בורקס גבינה טעים כמו במסעדה? עם מתכון זה, תוכלו בקלות להכין בורקסים קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים, במילוי גבינה עשיר וטעים. מושלם כארוחת בוקר או ערב, חטיף או מנה עיקרית

מתכון לבורקס גבינה פילו ביתי וממכר
בורקס גבינה פילו ביתי וממכר צילום: שרה שבבו

מתכון לבורקס גבינה פילו ביתי וממכר / שרה שבבו

המצרכים לבורקס גבינה פילו ביתי וממכר:

  • 16 דפי פילו
  • 400 גרם גבינת ריקוטה
  • 200 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • ¼ כפית מלח
  • שמן זית
  • שומשום

אופן ההכנה לבורקס גבינה פילו ביתי וממכר:

הכנת המילוי:

  1. בקערה, מערבבים את גבינת הריקוטה, הגבינה הצהובה והמלח עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לשקית זילוף לנוחות.

הכנת הבורקסים:

  1. פורסים שני דפי פילו אחד על השני.
  2. מזלפים קו של תערובת גבינה לאורך הקצה הארוך של דפי הפילו.
  3. מגלגלים את דפי הפילו כמו בסרטון, תוך כדי הידוק הקצוות כדי למנוע דליפת המילוי.
  4. חוזרים על הפעולה עם שאר דפי הפילו.

אפייה:

  1. מניחים את הבורקסים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  2. מרססים את הבורקסים בשמן זית ומפזרים שומשום בשפע.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס עד להזהבה יפה (כ-20-25 דקות).

הגשה:

  1. מגישים חם לצד רסק עגבניות, ביצים ומלפפון חמוץ.

טיפים:

  • מילויים נוספים: ניתן לגוון את המילוי ולהוסיף ירקות קצוצים, עשבי תיבול או תבלינים לפי הטעם.
  • ציפוי חלופי: במקום שומשום, ניתן להשתמש בקצח, פרג או ביצה טרופה לציפוי.
  • הקפאה: ניתן להקפיא את הבורקסים לפני האפייה. לפני ההגשה, מפשירים ומאפים כרגיל.

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art