דובר מד"א, זכי הלר: בהמשך לאזעקות שנשמעו במרכז הארץ ובשפלה. צוותי מגן דוד הוזנקו לטפל ב- 18 בני אדם במצב קל, שלקו בחרדה, או נחבלו בדרכם למרחב המוגן, ובהם נערה כבת 17 שנפגעה מרכב שבזמן האזעקה סטה לשוליים ופגע בהולכת רגל שפונתה במצב בינוני בהכרה מלאה, לבית חולים.
הפסטה של סבתא מזל: מנה טעימה עד דמעות
כשמכינים פסטה עם כל הלב, בהשקעה ובנחת, לא יתואר מה שאפשר לקבל בצלחת… קבלו את המתכון הסודי של סבתא שלי ז"ל שהריץ את כל הנכדים למטבח
במטבח שלי בבני ברק יש סיר מאד עסוק, אני אוהבת להכין בו המון תבשילים למרות שיש לי עוד כמה וכמה סירים טובים.
הסיר הזה הוא סיר נירוסטה ישן, רחב ועמוק מסבתא שלי הצדקת, סבתא מזל ע"ה.
סבתא שלי היתה בשלנית לא רגילה… הטעמים, הצבעים והריחות חקוקים בנו עד עצם היום הזה.
היום אתן לכם את מתכון הילדים שלה – פסטה מושלמת ברוטב בצל ועגבניות שמצריך מלא אהבה והמון חמימות וזהו, עם המתכון הזה אתם תחוללו קסמים בבית!
המצרכים:
- 1 חבילת פסטה ארוכה (עדיפות לעבה)
- 1 כוס רסק עגבניות או 4 עגבניות מרוסקות
- 1 בצל גדול
- 4 שיני שום
- חצי כוס שמן
- תבלינים: כפית כרכום, כף פפריקה, כפית פלפל שחור, כף מלח.
אופן ההכנה:
- נרתיח את הפסטה עד לבישול מלא ונסנן ממים לחלוטין. נניח בצד.
- נחתוך את הבצל לקוביות קטנות ונטגן בסיר עם מעט שמן, נוסיף פרוסות שום, נתבל במעט כורכום, מלח ופלפל ונערבב על האש עד להזהבה.
- נוסיף את השמן ורסק העגבניות, את התבלינים כולם (הכתובים למעלה), 2-3 כוסות מים (ח"פ קר) נערבב ונרתיח עד לביעבוע.
- נשפוך לתוך הרוטב את הפסטה המסוננת ונערבב בעדינות עד שהרוטב יגיע לכל הפסטה.
- נשאיר על אש נמוכה למשך 7 דקות ונכבה.
- מומלץ להשאיר מגבת דקה מתחת למכסה הסיר לשמירת הטריות.
בתיאבון ובהנאה!