דובר מד"א, זכי הלר: בהמשך לאזעקות שנשמעו במרכז הארץ ובשפלה. צוותי מגן דוד הוזנקו לטפל ב- 18 בני אדם במצב קל, שלקו בחרדה, או נחבלו בדרכם למרחב המוגן, ובהם נערה כבת 17 שנפגעה מרכב שבזמן האזעקה סטה לשוליים ופגע בהולכת רגל שפונתה במצב בינוני בהכרה מלאה, לבית חולים.
הביתה, ישירות לסיר החם: פסטה בלונז מהחלומות
אוכל של בית, אחרי יום ראשון בלימודים, אחרי בוקר של עבודה, זה- זה: פסטה בלונז ברוטב עגבניות עשיר ועסיסי בניחוח מטורף
המצרכים:
- 1 חבילת פסטה
- שמן
- כף מלח
- 1.5 ק"ג בשר בקר טחון (אפשר גם הודו)
- 5 כפות רסק עגבניות
- כפית אריסה חריפה
- 2 עגבניות
- בצל גדול
- 4 שיני שום
- 1 פלפל חריף קטן/בינוני (לא חייבים)
- צרור כוסברה קצוצה
- חצי כוס צנוברים טריים (לא חובה)
- תבלינים: כף אבקת מרק/ אבקת בצל. כף פפריקה, כף כמון.
אופן ההכנה:
- בסיר אחד מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה ומסננים. מניחים בצד.
- בסיר רחב נטגן קוביות בצל ושום עם מעט שמן עד להשחמת הבצל.
- נקצוץ את העגבניות לקוביות גדולות ונוסיף לבצל. כמו כן את הפלפל.
- נוסיף את רסק העגבניות והתבלינים ורבע כוס שמן.
- מעל הכל נפזר את הבשר הטחון (אם הוא גוש, אפשר לפזר אותו בעזרת מזלג, חשוב לפורר שלא יהיו גושים גדולים)
- נטגן את הבשר עם הבסיס שבסיר ונוסיף מעל הכל כליטר מים (עד לכיסוי כל התערובת).
- נוסיף את הצנוברים ונבשל עוד כ-40 דקות עד לקבלת רוטב סמיך.
- מגישים בצלחת את הפסטה המבושלת ומעל את רוטב הבלונז.
בתיאבון ובהצלחה רבה!