אל-על: לאור ההתפתחויות במרחב האווירי ברוסיה, החברה משהה את פעילותה בקו ת"א-מוסקבה לשבוע הקרוב.
מתכון לפאי פיצוחים מושלם
מתכון פשוט ומהיר לפאי פיצוחים טעים להפליא, מושלם כחטיף או לקינוח. הקראסט הפריך, המילוי הקרמי והשילוב המושלם של טעמי הפיצוחים והמייפל הופכים את הפאי הזה למתכון חובה בכל מטבח
מתכון לפאי פיצוחים מושלם / מירב מלכה
המצרכים לפאי פיצוחים מושלם:
לבצק:
- 1 + 1/4 כוסות קמח
- 100 גרם מחמאה (רכה בטמפרטורת החדר)
- 1 ביצה
- 1 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- 1 שקית סוכר וניל
- 1/3 כוס סוכר
למילוי:
- 100 גרם חלווה (מפוררת)
- 100 גרם פיצוחים שונים (אגוזי מלך, שקדים, פקאנים וכו')
- מייפל (לפי הטעם)
אופן ההכנה לפאי פיצוחים מושלם:
הכנת הבצק:
- בקערה, מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד.
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי של כ-0.5 ס"מ ומעבירים אותו לתבנית מרופדת בנייר אפייה
- מכניסים לתנור שחומם מראש על-180 מעלות ואופים במשך כ-15-20 דקות, או עד להזהבה.
הכנת המילוי:
- מפזרים את החלווה המפוררת על הבצק האפוי.
- מעל החלווה מפזרים את הפיצוחים ומזלפים מייפל בנדיבות על כל התערובת.
אפייה סופית:
- מחזירים את התבנית לתנור ל-5 דקות נוספות, עד שהמייפל מבעבע ומקבל גוון זהוב.
טיפ: ניתן להוסיף למילוי תוספות נוספות לפי הטעם, כמו צימוקים, שבבי קוקוס או פירות יבשים.
הערה: זמני האפייה עשויים להשתנות בהתאם לתנור.
בהצלחה רבה ובתאבון