אל-על: לאור ההתפתחויות במרחב האווירי ברוסיה, החברה משהה את פעילותה בקו ת"א-מוסקבה לשבוע הקרוב.
מתכון לעוגיות עבאדי ביתיות מושלמות
אין כמו הטעם הפריך והמלוח של עוגיות עבאדי ביתיות, כאלה שפשוט נמסות בפה. מתכון שיוביל אתכם להכנת עוגיות מושלמות, כאלו שיעלמו מהצלחת ברגע, הבצק פשוט להכנה והתוצאה? עוגיות פריכות, טעימות ובלתי נשכחות. מושלם לצד קפה או תה או כנשנוש קליל בכל שעה
מתכון לעוגיות עבאדי ביתיות מושלמות / שרה שבבו
המצרכים לעוגיות עבאדי ביתיות מושלמות
- 4 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כף מלח
- 200 גרם חמאה (רכה)
- 1/2 כוס שמן
- 2/3 כוס מים
- 1 ביצה טרופה (למריחה)
- שומשום (לפיזור)
אופן ההכנה לעוגיות עבאדי ביתיות מושלמות:
- בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
- מוסיפים את החמאה הרכה, השמן והמים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. הבצק אמור להיות רך אך לא דביק.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 30 דקות.
- מחלקים את הבצק לכדורים בגודל אחיד.
- מגלגלים כל כדור לרצועה ארוכה ודקה, או סוגרים אותו לעיגול.
- מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, משאירים רווח ביניהן.
- מורחים את העוגיות בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- אופים את העוגיות במשך 30-35 דקות, או עד להזהבה יפה.
- מוציאים את העוגיות מהתנור ומצננים על רשת.
- מאחסנים את העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
טיפים:
- ניתן להשתמש בשומשום רגיל, שחור או מלא.
- להעשרת הטעם, ניתן להוסיף לבצק זעתר, צ'ילי גרוס או עשבי תיבול יבשים אחרים.
- כדי להשיג עוגיות פריכות במיוחד, חשוב לאפות אותן עד להזהבה מלאה.
בהצלחה רבה ובתאבון