מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 13°c
חיפה 15°c
ירושלים 12°c
בית שמש 14°c
בני ברק 25°c
אשדוד 16°c
כ"ה כסלו התשפ"ה | 26.12.2024
תל אביב 16°c
באר שבע 13°c
חיפה 15°c
ירושלים 12°c
בית שמש 14°c
בני ברק 25°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון למוס שוקולד קלאסי ושברי שוקולד

מתכון מושלם למוס שוקולד עשיר וקטיפתי! רק 3 מרכיבים פשוטים ו-10 דקות הכנה יפרידו בינכם לבין קינוח שוקולדי מפנק במיוחד המתאים לכל אירוע

מתכון למוס שוקולד קלאסי ושברי שוקולד
מוס שוקולד קלאסי ושיברי שוקולד צילום: מירב מלכה

מתכון למוס שוקולד קלאסי ושיברי שוקולד / מירב מלכה

המצרכים למוס שוקולד קלאסי ושיברי שוקולד:

  • 200 גרם שוקולד חלב איכותי
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 100 גרם שוקולד מריר, מגורר לפתיתים

אופן ההכנה:

  1. בקערה מתאימה למיקרוגל, שוברים את השוקולד לחתיכות קטנות. מוסיפים את השמנת המתוקה (100 מ"ל) ומחממים במיקרוגל בפולסים קצרים, תוך ערבוב בין לבין, עד להמסה מלאה של השוקולד.
  2. בקערת מיקסר נקייה וקרה, מקציפים את יתרת השמנת המתוקה (400 מ"ל) עד לקבלת קצפת יציבה.
  3. בתנועות קיפול עדינות, מכניסים את תערובת השוקולד המומס לקצפת ומערבבים באיטיות עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים למוס את שברי השוקולד המגורד ומערבבים באיטיות לאיחוד.
  5. מעבירים את המוס לשקית זילוף ומזלפים לתוך כוסות הגשה ומפזרים מעל פתיתי שוקולד מריר מגורד.
  6. מכניסים את המוס למקרר למשך שעתיים לפחות, עד להתייצבות.

טיפים:

  • בחרו שוקולד איכותי עם אחוז גבוה של קקאו לטעם עשיר יותר.
  • הקפידו להשתמש בשמנת מתוקה להקצפה עם אחוז שומן גבוה (לפחות 35%).
  • הקפידו לקפל את תערובת השוקולד לקצפת בתנועות עדינות כדי לשמור על האוויר שבקצפת ולא לקלקל את המרקם.
  • ניתן לקשט את המוס בפירות יער, אגוזים, או מעט אבקת קקאו.

בהצלחה רבה ובתאבון

 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art