אל-על: לאור ההתפתחויות במרחב האווירי ברוסיה, החברה משהה את פעילותה בקו ת"א-מוסקבה לשבוע הקרוב.
מתכון למוס שוקולד קלאסי ושברי שוקולד
מתכון מושלם למוס שוקולד עשיר וקטיפתי! רק 3 מרכיבים פשוטים ו-10 דקות הכנה יפרידו בינכם לבין קינוח שוקולדי מפנק במיוחד המתאים לכל אירוע
מתכון למוס שוקולד קלאסי ושיברי שוקולד / מירב מלכה
המצרכים למוס שוקולד קלאסי ושיברי שוקולד:
- 200 גרם שוקולד חלב איכותי
- 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
- 100 גרם שוקולד מריר, מגורר לפתיתים
אופן ההכנה:
- בקערה מתאימה למיקרוגל, שוברים את השוקולד לחתיכות קטנות. מוסיפים את השמנת המתוקה (100 מ"ל) ומחממים במיקרוגל בפולסים קצרים, תוך ערבוב בין לבין, עד להמסה מלאה של השוקולד.
- בקערת מיקסר נקייה וקרה, מקציפים את יתרת השמנת המתוקה (400 מ"ל) עד לקבלת קצפת יציבה.
- בתנועות קיפול עדינות, מכניסים את תערובת השוקולד המומס לקצפת ומערבבים באיטיות עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים למוס את שברי השוקולד המגורד ומערבבים באיטיות לאיחוד.
- מעבירים את המוס לשקית זילוף ומזלפים לתוך כוסות הגשה ומפזרים מעל פתיתי שוקולד מריר מגורד.
- מכניסים את המוס למקרר למשך שעתיים לפחות, עד להתייצבות.
טיפים:
- בחרו שוקולד איכותי עם אחוז גבוה של קקאו לטעם עשיר יותר.
- הקפידו להשתמש בשמנת מתוקה להקצפה עם אחוז שומן גבוה (לפחות 35%).
- הקפידו לקפל את תערובת השוקולד לקצפת בתנועות עדינות כדי לשמור על האוויר שבקצפת ולא לקלקל את המרקם.
- ניתן לקשט את המוס בפירות יער, אגוזים, או מעט אבקת קקאו.
בהצלחה רבה ובתאבון