אל-על: לאור ההתפתחויות במרחב האווירי ברוסיה, החברה משהה את פעילותה בקו ת"א-מוסקבה לשבוע הקרוב.
מתכון למוס קפה עשיר וקטיפתי
חולמים על קינוח קפה מפנק? מוס הקפה הזה הוא התשובה המושלמת! שילוב מושלם בין שוקולד מריר איכותי, קפה ארומטי ושמנת מתוקה, יוצר מרקם קטיפתי וטעם עשיר ועמוק. הקינוח המושלם לסיום ארוחה או כפינוק באמצע היום
מתכון למוס קפה עשיר וקטיפתי / מירב מלכה
המצרכים למוס קפה עשיר וקטיפתי
למוס קפה:
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- 200 גרם שוקולד מריר (לפחות 60% מוצקי קקאו)
- 2 כפות סוכר
- 6 כפיות נס קפה
- 4 כפות מים רותחים
להרכבה:
- ממרח שוקולד לבחירה (נוטלה, שוקולד חלב, וכו')
- מיני דונאטס משוקולד לקישוט (אופציונלי)
אופן ההכנה למוס קפה עשיר וקטיפתי:
הכנת בסיס השוקולד:
- על האש ממיסים 100 מ"ל שמנת מתוקה עם יתר המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה (משאירים בצד 400 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה)
- בקערת המיקסר, מקציפים 400 מ"ל שמנת מתוקה עד לקבלת מרקם יציב אך לא נוקשה (מרקם דומה לגבינה לבנה חדשה).
- מקפלים בעדינות, את הקצפת לתערובת השוקולד עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
הרכבת הכוס:
- בתחתית כל כוס, מזלפים כמות נדיבה של ממרח שוקולד לבחירתכם.
- מעליו, מזלפים את תערובת המוס.
- לקישוט, מניחים מיני דונאטס משוקולד.
הגשה:
- מכניסים את הכוסות למקרר לקירור של לפחות שעה לפני ההגשה.
- מגישים קר ונהנים
טיפים:
- בחרו שוקולד מריר איכותי עם אחוז גבוה של מוצקי קקאו לטעם עשיר יותר.
- השתמשו בקפה אינסטנט איכותי או בקפה טחון חזק.
- הקפידו להקציף את השמנת בקערה נקייה וקרה.
- ניתן להחליף את מיני הדונאטס בכל קישוט שאוהבים, כמו שבבי שוקולד, אגוזים קצוצים או פירות יער.
הערה: ניתן להכפיל את הכמות ולהכין את המוס מראש.
בהצלחה רבה ובתאבון