בן יניב: מפקדת כיבוי האש של לוס אנג׳לס: אין לנו מספיק כבאים כדי להילחם בשריפות בסדר גודל הזה.
מתקפת המנע על חיזבאללה: כמה כסף זה עלה לנו?
קרוב לחצי מיליארד שקל. זו העלות המוערכת של המתקפה הישראלית נגד חיזבאללה, שנועדה למנוע שיגור של כ־6,000 רקטות וכטב"מים לעבר ישראל
המתקפה הצבאית של ישראל נגד חיזבאללה, שנועדה למנוע שיגור של אלפי רקטות וכטב"מים לעבר ישראל, עלתה למדינה סכום מוערך של כ-120 מיליון דולר- קרוב לחצי מיליארד שקלים, כך ע"פ הפרסום בn12'.
מדובר במתקפה הנרחבת ביותר שביצע צה"ל בלבנון מאז פרוץ מלחמת "חרבות ברזל". על פי גורם בכיר בתעשיות הביטחוניות, הסכום כולל השמדה של אלפי משגרים שהיו מכוונים למטרות רבות ברחבי הארץ באמצעות כ-4,000 פצצות JDAM, וכן את הפעלת כ-100 מטוסי קרב במשך שש שעות, וכטב"מים למשך 12 שעות.
העלות הכבדה של המתקפה נמנעה מהצורך להתמודד עם נזקים פוטנציאליים גדולים בהרבה. חשוב לציין כי פגיעה בתשתיות אסטרטגיות ישראליות או בבניינים אזרחיים הייתה עלולה לעלות במשאבים אדירים ואף בחיי אדם. יתר על כן, הפעלת מערכות ההגנה האוויריות של ישראל בהיקף כזה הייתה כרוכה גם היא בעלויות גבוהות.
זכורה היטב מתקפת 14 באפריל של איראן, בה שוגרו לעבר ישראל 185 כטב"מים, 110 טילים בליסטיים ו־36 טילי שיוט. אולם, רק 1% פגע ביעדים. זה נובע מהמערך הרב־שכבתי הישראלי, שכולל את חץ 2 וחץ 3 של התעשייה האווירית בשכבות הגבוהות, ואת קלע דוד וכיפת ברזל של רפאל בשכבות הנמוכות. לכל אחד מהאמצעים הללו יש עלויות: יירוט כיפת ברזל מוערך בכ־30 אלף דולר; קלע דוד ב־700 אלף דולר; חץ 2 ב־1.5 מיליון דולר; וחץ 3 ב־2 מיליון דולר.