מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 14°c
חיפה 20°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 31°c
אשדוד 16°c
ט"ו חשון התשפ"ה | 16.11.2024
תל אביב 16°c
באר שבע 14°c
חיפה 20°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 31°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

שלא תגידו לא ידענו: בקלוואה מסורתית בהכנה ביתית

עכשיו גם אתם יכולים להכין בקלאוות איכותיות במיוחד עם כל הניואנסים הקטנים, בקלי קלות לתוצאה נדירה במיוחד!

שלא תגידו לא ידענו: בקלוואה מסורתית בהכנה ביתית
בקלאווה צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

למילוי:

  • 100 גרם סוכר חום
  • כף קינמון
  • 200 גרם אגוזי מלך
  • 200 גרם שקדים קצוצים
  • לבצק: חבילת עלי פילו

לסירופ סוכר: 1/2 כוס מים רותחים עם חצי כוס מים מורתחים. מי ורדים.

אופן ההכנה:

  1. נפרוס עלה אחד של פילו ומעליו נמרח שמן ונניח עוד עלה.
  2. נמלה בקצה האחד של העלה לכל האורך שורה עבה מהמילוי
  3. נניח שיפוד ונתחיל לגלגל בזהירות לגליל יפה.
  4. לאחר הידוק חזק נוציא את השיפוד ונקבל צורת גלים מלמעלה
  5. נרתיח את המים והסוכר לסירופ, נכבה את האש ונזלף כמה טיפות של מי ורדים.
  6. נחלק את הגלילים לבקלוואות באורך כ-4 ס"מ ונטבול אותן בסירופ.
  7. נוציא ונניח להגשה. תהנו
 

קול כבודה

 צבע אדום

art