עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
הדופק של הילד בן ה-8 עמד על למעלה מ-200 פעימות בדקה
ילד בן 8 שסבל ממום לבבי שלא ידע על קיומו הגיע להפרעת קצב קשה ועבר ניתוח מציל חיים בשניידר. עם הזמן מתפתחת אי ספיקת לב, שעלולה להסתיים במוות. ד"ר פיינשטיין: "המקרה שלו הוא חריג בכך שעד גיל 8 לא היה שום ביטוי למום הלבבי עמו נולד"
ילד בן -8 מירושלים, סבל לפני כחודשיים משיעול המלווה במחלת חום. כשאמו הבחינה שהוא חיוור וחלש מאד, היא לקחה אותו להיבדק אצל רופא המשפחה שנדהם לגלות כי הדופק שלו עומד על מעל ל-200 פעימות בדקה. הרופא הפנה את הילד ואימו לבית החולים, שם לאחר מספר בדיקות איבחנו כי מדובר בהפרעה קשה בקצב הלב. הצוות הרפואי הצליח לאזן את קצב ליבו של הילד והוא נשלח לביתו.
כשמצבו שלו הוסיף להידרדר, הוריו הגיעו עמו למרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת כללית, שם הוחלט על ביצוע ניתוח דחוף. ד"ר יעל פיינשטיין, רופאה בכירה ביחידה לטיפול נמרץ לב בשניידר, מסבירה כי "ההפרעה בקצב הלב של הילד נבעה מקרע במסתם המיטרלי של הלב- מום מולד שמתגלה בדרך כלל מיד לאחר הלידה.
הקרע גורם לכך שהלב נאלץ להתמודד עם עומס גדול ולכן עם הזמן מתפתחת אי ספיקת לב, שעלולה להסתיים במוות. אחרי הניתוח לתיקון המסתם, הלב שגדל בגלל העומס צריך לעבור תקופת הסתגלות ולחזור לממדים רגילים. אם התיקון וההסתגלות מצליחים, הילד לא יזדקק להתערבות נוספת ויחיה חיים רגילים".
לדברי אמו של הילד: "הוא תלמיד מצטיין, אלוף בשחמט ותמיד היה ילד רגיל ובריא לחלוטין. לא היה לנו שום מושג על הפצצה המתקתקת עימה הוא חי עד היום, ואנו אסירי תודה על כך שהסיפור הסתיים כך ומודים מאד לצוות ברפואי בשניידר. הוא נמצא כבר בבית, הוא מרגיש טוב ואנחנו מרגישים שקיבלנו את הילד שלנו בחזרה".
לדברי ד"ר פיינשטיין: "המקרה של הילד חריג בכך שעד גיל 8 לא היה שום ביטוי למום הלבבי עמו נולד. חשוב מאד להכיר את נורות האזהרה העלולות להעיד על מצב כזה: ילד שמתנשם בזמן מאמץ, שמתעייף יותר מילדים אחרים, לא עולה במשקל, כשמאותרת אוושה בבדיקה אצל רופא, או אם יש דלקות ריאה וזיהומי ריאה חוזרים – במצבים כאלה חשוב לפנות לייעוץ רפואי".