מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 14°c
חיפה 20°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 31°c
אשדוד 16°c
ט"ו חשון התשפ"ה | 16.11.2024
תל אביב 16°c
באר שבע 14°c
חיפה 20°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 31°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לריבועי בייגלה טופי בציפוי שוקולד חלב

מתחשק לכם קינוח דקדנטי? שילוב של בייגלה מלוח, קרמל קרמי ושוקולד קטיפתי יוצרת פיצוץ מרקם וטעמים בכל ביס. המתכון הזה ללא אפייה מושלם כדי לספק את התשוקה שלך מבלי לבלות שעות במטבח

מתכון לריבועי בייגלה טופי בציפוי שוקולד חלב
ריבועי בייגלה טופי בציפוי שוקולד חלב צילום: אסתי

מתכון לריבועי בייגלה טופי בציפוי שוקולד חלב / אסתי

המצרכים לריבועי בייגלה טופי בציפוי שוקולד חלב:

  • בייגלה שטוחים

לבסיס:

  • 125 מ"ל שמנת מתוקה / צמחית
  • 70 גרם שוקולד חלב
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם בייגלה קצוץ
  • 100 גרם ביסקוויטים קצוצים

לשכבת הטופי:

  • 3  כפות מייפל
  • 3 כפות סילאן טיבעי
  • כף וחצי חמאת בוטנים (50 גרם)

לציפוי שוקולד:

  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 1 כף שמן קנולה

לקישוט:

  • 4 כפות בוטנים קלויים קצוצים

אופן ההכנה לריבועי בייגלה טופי בציפוי שוקולד חלב:

הכנת הבסיס:

  1. ממיסים במיקרוגל את כל מרכיבי הגנאש ומערבבים לאיחוד
  2. מוסיפים פנימה 100 גרם בייגלה קצוץ, 100 גרם ביסקוויטים קצוצים ומערבבים הייטב
  3. משטחים את התערובת בתבנית אינגליש קייק ומקפיאים למשך כשעתיים

הכנת הטופי:

  1. מחממים למספר דקות על להבה נמוכה את המייפל, הסילאן וחמאת הבוטנים (חימום קל ביותר רק לריכוך)
  2. מורחים את הטופי מעל שכבת הבסיס
  3. מסדרים מעל הטופי בייגלה שטוחים בצורה אחידה ומקפיאים לפחות 3 שעות
  4. מוציאים מהמקפיא וחותכים לקוביות

הכנת ציפוי שוקולד:

  1. ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר והחלבי ומוסיפים פנימה את השמן
  2. מערבבים היטב עד לקבלת שוקולד חלק
  3. טובלים כל קוביית קינוח בשוקולד ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  4. מזלפים מעט פסים של שוקולד מומס מעל קוביות הטופי המצופות ומכניסים להקפאה להתייצבות
  5. מקשטים בבוטנים קצוצים ושומרים בקירור עד להגשה
  6. מגישים ומתענגי על כל ביס

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art