מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 25°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 33°c
אשדוד 23°c
כ"ה אלול התשפ"ד | 28.09.2024
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 25°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 33°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת שמרים שוקולד קראנץ מושלמת

חולמים על עוגת שמרים שוקולדית ומושלמת? המתכון הזה הוא בדיוק מה שאתם מחפשים, קבלת הפנים הכי חמה שתכינו אי פעם מתחילה כאן - בצק שמרים רך ואוורירי שנפגש עם מילוי שוקולד עשיר ומתוק. כל ביס הוא חגיגה של טעמים ומרקמים

מתכון לעוגת שמרים שוקולד קראנץ מושלמת
עוגת שמרים קראנץ צילום: נועם זיגדון

מתכון לעוגת שמרים שוקולד קראנץ

המצרכים לעוגת שמרים שוקולד קראנץ

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • ½+2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס סוכר
  • ½ כף מלח
  • 1 כוס שמן
  • 2 כוסות מים חמימים

למילוי שוקולד:

  • 1 אינסטנט פודינג שוקולד / וניל
  • 2 כוסות סוכר
  • 3/4 כוס מים
  • 1/2 כוס שמן
  • 8 כפות קקאו
  • 2 כפיות נס קפה

לתוספת (לא חובה):

  • אגוזי מלך גרוסים

לציפוי:

  • ביצה טרופה
  • שומשום / סוכריות שוקולד

אופן ההכנה לעוגת שמרים שוקולד קראנץ:

הכנת הבצק:

  1. בקערה מכניסים את כל מרכיבי הבצק ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק אחיד ורך
  2. מכסים את הבצק בניילון ומגבת ומתפיחים במשך כשעה

הכנת מילוי שוקולד:

  1. בקערה מכניסים את כל מצרכי השוקולד ומערבבים הייטב לאיחוד

הרכבת העוגה:

  1. מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים
  2. כל חלק פותחים למלבן דק וארוך
  3. מורחים על הבצק מתערובת השוקולד, מפזרים את אגוזי המלך הגרוסים ומגלגלים לרולדה
  4. מכניסים למקפיא ל-20 דקות ומוציאים
  5. חוצים את הרולדה לשני רצועות ארוכות לאורך הרולדה כך שיווצר לנו שתי רצועות ארוכות וניתן לראות את השכבות לאורך כל הרצועה
  6. מגלגלים את שתי הרצועות לצורת בורג או קולעים חלה
  7. מכניסים לתבנית האפייה ומתפיחים במשך כ-40 דקות
  8. מברישים את העוגה בביצה טרופה
  9.  ומפזרים שומשום או סוכריות שוקולד
  10. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° מעלות ואופים במשך כ-40 דקות עד שמשחים

מוצאים ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

מאת: נועם זיגדון

 

בחדרי חרדים

art

 צבע אדום