מבזקים +
תל אביב 30°c
באר שבע 31°c
חיפה 29°c
ירושלים 30°c
בית שמש 30°c
בני ברק 32°c
אשדוד 30°c
כ"ה אלול התשפ"ד | 28.09.2024
תל אביב 30°c
באר שבע 31°c
חיפה 29°c
ירושלים 30°c
בית שמש 30°c
בני ברק 32°c
אשדוד 30°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון למיני פיתות במילוי גבינה צהובה וציפוי חמאת שום

מתכון פשוט וטעים לפיתות ביתיות במילוי גבינה צהובה ובציפוי חמאת שום המעניקה את הטעם המושלם למאפה מטוגן | המאפה הזה מעולה לסיום הצום, כנשנוש משפחתי או כארוחה קלילה

מתכון למיני פיתות במילוי גבינה צהובה וציפוי חמאת שום
מיני פיתות במילוי גבינה צהובה וציפוי חמאת שום צילום: שרה שבבו

מתכון למיני פיתות במילוי גבינה צהובה וציפוי חמאת שום / שרה שבבו

המצרכים למיני פיתות במילוי גבינה צהובה וציפוי חמאת שום:

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים
  • ¼ כוס סוכר
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 600 מ"ל מים

למילוי:

  • גבינה צהובה מגורדת

לציפוי:

  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 3 שיני שום כתושות
  • חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה למיני פיתות במילוי גבינה צהובה וציפוי חמאת שום:

  1. בקערת המיקסר שמים את כל המרכיבים ומתחילים ללוש במשך כ 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד
  2. מכסים את הבצק ומניחים להתפחה במשך כשעה ועד להכפלת הנפח
  3. יוצרים מהבצק כדורים במשקל 80 גרם
  4. מרדדים כל כדור בצק, ממלאים גבינה בנדיבות וסוגרים
  5. מניחים את הפיתה כשהתפר כלפי מטה על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  6. מניחים את התבנית עם הפיתות בצד להתפחה נוספת של  20 דקות
  7. מחממים מחבת ומניחים את הפיתות על המחבת החמה
  8. כשהפיתות מתנפחות ומשחימות בתחתית הופכים אותן
  9. בקערה מערבבים את כל מצרכי הציפוי לתערובת אחידה
  10. לאחר הטיגון מברישים את הפיתות בתערובת החמאה והשום ומניחים לייבוש
  11. מגישים ומתענגים על כל ביס

בהצלחה רבה ובתאבון

 

בחדרי חרדים

art

 צבע אדום