מבזקים +
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 23°c
ירושלים 19°c
בית שמש 21°c
בני ברק 31°c
אשדוד 24°c
ט"ו חשון התשפ"ה | 16.11.2024
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 23°c
ירושלים 19°c
בית שמש 21°c
בני ברק 31°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון מיוחד לצאת הצום: לחם שום אמאל'ה ואבאל'ה

זה מתכון שהגיע אלי מאיטליה ואני שדרגתי אותו ללחם שום משגע, רך ועסיסי עם ניחוח שלא ישאיר אף אחד מחוץ למטבח שלכם

מתכון מיוחד לצאת הצום: לחם שום אמאל'ה ואבאל'ה
לחם שום צילום: שאטרסטוק

פעם הייתה לי שכנה בייביסיטרית מהממת. היא התחתנה ועברה לגור באיטליה כך ביום בהיר, המתנה הכי משמחת שהיא שלחה לי משם זה המתכון הזה, הוא מתכון לבצק פיצה עסיסית עבה כזו אמאל'ה ואבאלה לא צריך לטוס לאיטליה.

באחת ההזדמנויות העזתי לזוז מהגבינה הצהובה כך קצת. והכנתי עם אותו בצק מטריף לחם שום שאין דברים כאלו. פנקו את בחורי הישיבות והאברכים הצדיקים בבין הזמנים.
 
המתכון לבצק:
1 קילו קמח
2 כפיות מלח
5 כפות סוכר
2 כפות שמרים
לערבב הכל
להוסיף:
2 וחצי כוסות חלב – אפשר בהחלט להחליף במים הכנתי ויצא טוב מאוד.
1 כוס מים רותחים
רבע כוס שמן
ללוש היטב.
 
ללחם שום:
3 כפות שום כתוש
כוס פטרוזיליה יבשה/טריה
1/2 כוס שמן זית
מערבבים את השום והפטרוזיליה עם השמן,
מורחים את השום והפטרוזיליה
ממיסים חמאה (כמה שיותר יותר טעים:)
מזלפים את החמאה
מכניסים לתנור עד לאפיה מוזהבת.

קול כבודה

 צבע אדום

art