מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 16°c
חיפה 17°c
ירושלים 13°c
בית שמש 16°c
בני ברק 28°c
אשדוד 17°c
כ"ה כסלו התשפ"ה | 26.12.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 16°c
חיפה 17°c
ירושלים 13°c
בית שמש 16°c
בני ברק 28°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון משודרג למילפיי עשיר במילוי קרם וניל ופיסטוק

מתכון מפורט למילפיי ביתי, עשיר בקרם וניל אוורירי ומפנק, בשילוב פיסטוקים קלויים שמוסיפים טעם וארומה נפלאים. שכבות בצק עלים פריכות ועדינות מתחלבות עם הקרם המשיי ויוצרות קינוח מושלם לאירוח או סתם לפינוק עצמי

מתכון משודרג למילפיי עשיר במילוי קרם וניל ופיסטוק
מילפיי עשיר במילוי קרם וניל ופיסטוק צילום: אסתי

מתכון למילפיי עשיר במילוי קרם וניל ופיסטוק / אסתי

המצרכים למילפיי עשיר במילוי קרם וניל ופיסטוק:

לבצק:

  • 1 חבילת בצק עלים קפוא (מופשר מראש)

לקרם:

  • 3 מיכלי שמנת מתוקה (750 מ"ל)
  • 6 כפות פודינג וניל
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1.5 כוסות חלב
  • 3 כפות מחית פיסטוק

לקישוט:

  • פיסטוקים קלויים קצוצים

אופן הכנה למילפיי עשיר במילוי קרם וניל ופיסטוק:

הכנת הקרם:

  1. בקערה נקייה, מקציפים את השמנת המתוקה, הפודינג והסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
  2. מוסיפים בהדרגה את החלב וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מקפלים פנימה את מחית הפיסטוק ומערבבים באיטיות לאיחוד

הכנת הבצק:

  1. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
  2. מרדדים כל חלק לעלה בגודל תבנית חד פעמית בינונית.
  3. מניחים כל עלה בין שני ניירות אפייה ותבנית נוספת (כדי למנוע התנפחות יתרה).
  4. אופים כל עלה ב-180 מעלות צלזיוס עד להזהבה (כ-20 דקות).

הרכבת המילפיי:

  1. מניחים שכבת בצק בתחתית תבנית.
  2. מורחים מחצית מהקרם על הבצק.
  3. מכסים בשכבת בצק נוספת ומורחים את שאר הקרם, מניחים בצד 2-3 כפות מהקרם לזילוף מלמעלה
  4. מערבבים את הקרם שהותרנו בצד עם מחית הפיסטוק ויוצרים עיטורים יפים על המילפיי.
  5. מפזרים פיסטוקים קצוצים לקישוט.

הערות:

חשוב: הקפידו לקרר את הבצק לפני ההרכבה.

טיפ: ניתן להחליף את מחית הפיסטוק בכל ממרח אחר שאתם אוהבים (למשל, ריבת תות).

הצעה: להגשה מרשימה יותר, ניתן לחתוך את המילפיי למלבנים או ריבועים לפני ההגשה.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art