לירן תמרי: שנייה לפני אסון: צוותי כיבוי הוזעקו לדירה בשכונת גילה בירושלים בעקבות דיווח של מטפלת סיעודית על רעש צפצוף מגלאי עשן אותו היא שומעת מחוץ לדירה הנעולה. עם הגעתם, פרצו הכבאים את הדלת ואיתרו בדירה אישה מבוגרת כשהיא שרועה על הרצפה, בעוד המקום היה אפוף עשן. הכבאים חילצו אותה במהירות והצילו את חייה.
מתכון לפרגיות עסיסיות במחבת פסים
לכבוד שבת קודש: מתכון מושלם לפרגיות בתיבול עסיסי הנצרבות על מחבת פסים ומעניקות יוקרה לשולחן השבת, מתאימות גם לצלייה על המנגל ביום של יציאה משפחתית
מתכון לפרגיות עסיסיות במחבת פסים / אסתי
המצרכים לפרגיות עסיסיות במחבת פסים:
- 1 ק"ג פרגיות / חזה עוף פרוס
לתיבול:
- 4 כפות שמן זית
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית כורכום
- 1/2 כפית פפריקה
- 1/4 כפית שום גבישי
- מעט צ'ילי גרוס חריף (בחירה)
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף רכז רימונים או רוטב צ'ילי מתוק או רוטב טריאקי
אופן ההכנה לפרגיות עסיסיות במחבת פסים:
- בקערה מערבבים הייטב את כל המצרכים
- מכניסים פנימה את פרגיות/חזה העוף ומכניסים לקירור למשך חצי שעה או יותר
- מוציאים מהמקרר וצורבים משני הצדדים על מחבת פסים באש גבוהה או על המנגל
- מגישים עם פירה, אורז או כל מה שאוהבים
בהצלחה רבה ובתאבון