מרדכי הלפרין: נתניהו ביקש מראשי הרשויות בצפון להסביר לתושבים שהם לא יוכלו לחזור בקרוב לבתים מחשש שהאש תחודש בעוצמה גדולה יותר. נוכחים בחדר מעידים שחלק מראשי הרשויות שהביעו בתחילה התנגדות להסכם, השתכנעו שהוא נחוץ מבחינה ביטחונית.
מתחילת המלחמה: כ-60 תקיפות מהאוויר בוצעו לעבר מחבלים ביו"ש
ראש ענף סיוע באש במטה המבצעי של חיל האוויר חושף כי בצה"ל שקלו שימוש בכלי טיס מאוישים מרחוק ביו"ש באזורים שלא הותקפו שנים רבות: "היינו כבר בכל מקום, אבל לא תמיד פתחנו באש. היינו מוכנים לשיגור"
סא"ל ס', ראש ענף סיוע באש במטה המבצעי של חיל האוויר, חשף בריאיון ל"ישראל היום" כי בחיל שקלו מספר פעמים להשתמש בכלי טיס מאוישים מרחוק ביו"ש, באזורים שלא היו תחת תקיפות שנים רבות.
ס' אמר: "אנחנו נמצאים כמעט בכל לילה מעל הכוחות בשטח. היינו כבר בכל מקום, אבל לא תמיד פתחנו באש. היינו מוכנים לשיגור, וההוראה של האלוף או מפקד האוגדה לא הגיעה, מסיבות שונות. לפעמים תקיפה מהאוויר נתפסת כמשהו יותר אגרסיבי, וכל עוד הכוחות לא זקוקים לכך לא תמיד מפעילים אותנו. אבל זה לא אומר שאנחנו לא מוכנים לכך".
"המטכ"ל הטיל על חיל האוויר לעבוד לטובת פיקוד המרכז והאוגדות, החל ממבצע שובר גלים שבו סיפקנו מסק"ר רק בהסתבכויות דרמטיות. מאז, התחלנו לבנות בצורה יותר אינטנסיבית את הפעילות יחד עם כוחות היבשה", הסביר.
עוד סיפר: "המלחמה האיצה מאוד את פעילותנו, ועד כה היו כ-60 תקיפות מהאוויר לעבר מחבלים. השימוש בכטמ"מים נעשה בין היתר בשל יכולת הדיוק, השימוש בחימוש שרלוונטי לאזורים צפופים, והיכולת לתעד את הפעולה בזמן אמת ולאחר מכן".