מבזקים +
תל אביב 25°c
באר שבע 24°c
חיפה 25°c
ירושלים 25°c
בית שמש 25°c
בני ברק 27°c
אשדוד 25°c
כ"ו אלול התשפ"ד | 29.09.2024
תל אביב 25°c
באר שבע 24°c
חיפה 25°c
ירושלים 25°c
בית שמש 25°c
בני ברק 27°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

אז מה אוכלים? מתכון קל וברור למג'דרה קלאסית

מתכון מסורתי והכי קל שיש למג'דרה עשירה עם ניחוח שלא ישכח וטעם שלא ישאיר לכם מנה אחת למחר!

אז מה אוכלים? מתכון קל וברור למג'דרה קלאסית
מג'דרה צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

1/4 כוס שמן

3 גזרים

1/2 ק"ג עדשים ירוקות

1/2 ק"ג אורז לבן

כפית כורכום

כף כמון

כף מלח

2 כפות שמיר יבש/פיטרוזיליה

חצי כפית פלפל שחור/לבן דק

אופן ההכנה: 

משרים את העדשים במים חמימים לרבע שעה. חותכים את הגזרים לקוביות ומכניסים לסיר, מוסיפים שמן ומטגנים קלות, מוסיפים את העדשים ומערבבים, מתבלים.

מוסיפים מים רותחים כך שיכסו את התכולה.

מבשלים כעשרים דקות עד להתרככות חלקית ואז מוסיפים את האורז והשמיר היבש ומוסיפים עוד מים רותחים עד לכיסוי. מערבבים ואחרי 10 דקות מנמיכים את האש ומוודאים שהמים נספגו וכל האורז והעדשים התבשלו.

מניחים מגבת נקיה מתחת למכסה ומכבים את האש.

(למשקיעניות במיוחד: ניתן להעביר את המג'דרה למסננת, לטגן תפוחי אדמה פרוסים בתחתית הסיר משני הכיוונים ואז להחזיר את המג'דרה ולתת לתפודים להצלות מעט בתחתית כשהסיר על אש נמוכה)

בהצלחה ובתיאבון!

קול כבודה

art

 צבע אדום