מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 27°c
אשדוד 23°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 27°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לסלונה - דג עם עגבניות שום ונענע

לקראת תשעת הימים בחדרי חרדים מביא לכם מגוון ארוחות ומאפים שמתאימים לימים אלו | מתכון נהדר לסלונה דגים עם עגבניות שום ונענע מהמטבח העיראקי ברוטב חמוץ מתוק

מתכון לסלונה - דג עם עגבניות שום ונענע
סלונה - דג עם עגבניות שום ונענע צילום: נועם זיגדון

מתכון לסלונה - דג עם עגבניות שום ונענע / נועם זיגדון

המצרכים לסלונה - דג עם עגבניות שום ונענע:

  • 8 מנות דג הליבוט
  • 2 בצלים גדולים פרוסים דק
  • 6 עגבניות בשלות פרוסות
  • 1 ראש שום פרוס
  • 1/2 צרור נענע טרי
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית כורכום
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • ½ כוס שמן

אופן ההכנה לסלונה - דג עם עגבניות שום ונענע:

  1. את הדג משרים במים עם חומץ במשך כרבע שעה, מסננים וסוחטים היטב
  2. בתבנית מכניסים את הבצל ומעל מסדרים את הדגים
  3. מכסים את הדגים עם פרוסות עגבניות ומפזרים עלי נענע קצוצים ושום
  4. מוסיפים תיבול ומכסים את התבנית בנייר אפיה ונייר כסף
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש על 200° מעלות ואופים במשך כ-40 דקות
  6. לאחר 40 דקות מסירים את הכיסוי ואופים עוד כחצי שעה עד שמשחים
  7. אין צורך להוסיף מים העגבניות והבצל מפרישים נוזלים
  8. מגישים לצד אורז לבן ומתענגים על כל ביס

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art