מבזקים +
תל אביב 25°c
באר שבע 22°c
חיפה 24°c
ירושלים 25°c
בית שמש 25°c
בני ברק 26°c
אשדוד 25°c
כ"ו אלול התשפ"ד | 29.09.2024
תל אביב 25°c
באר שבע 22°c
חיפה 24°c
ירושלים 25°c
בית שמש 25°c
בני ברק 26°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לריבועי יוגורט קפואים על בסיס כדורי שוקולד

מתכון חלבי חגיגי ומרענן, ריבועי יוגורט על בסיס כדורי שוקולד, עם קישוטי פקאנים גרוסים תקבלו קינוח מושלם, קל להכנה וטעים במיוחד לימי הקיץ החמים

מתכון לריבועי יוגורט קפואים על בסיס כדורי שוקולד
ריבועי יוגורט על בסיס כדורי שוקולד צילום: אפרת סיאצ'י

מתכון לריבועי יוגורט קפואים על בסיס כדורי שוקולד / אפרת סיאצ'י

המצרכים לריבועי יוגורט קפואים על בסיס כדורי שוקולד:

  • תבנית אינגליש קייק חד”פ

לתחתית השוקולד:

  • 100 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר (ניתן להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן)
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה (60 מ”ל)
  • 40 גרם שוקולד מריר

לשכבת היוגורט:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה/להקצפה (250 מ”ל)
  • 2 כפות גדושות סוכר
  • 1 גביע יוגורט (150 ג’)
  • 2 כפות גבינת שמנת
  • 1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל

לקישוט:

  • אגוזי פקאן מסוכרים גרוסים

אופן ההכנה לריבועי יוגורט קפואים על בסיס כדורי שוקולד:

  1. טוחנים את הביסקוויטים מעט גס ומעבירים לקערה
  2. במיקרוגל ממיסים את השמנת והשוקולד המריר ומערבבים מידי פעם עד לקבלת שוקולד חלק
  3. מעבירים את השוקולד לקערת הביסקוויטים הטחונים ומערבבים הייטב עד לקבלת תערובת אחידה
  4. יוצקים את תערובת הביסקוויטים והשוקולד לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה ומשטחים הייטב
  5. מכניסים לקירור להתייצבות.
  6. בקערה נפרדת מקציפים הייטב את השמנת המתוקה והסוכר ולאחר שמתקבל קצף מוסיפים את יתר מצרכי שכבת היוגורט ומקציפים באיטיות עד לקבלת תערובת אחידה וקרם חלק.
  7. יוצקים את שכבת קרם היוגורט מעל שכבת השוקולד והביסקוויטים ומשטחים הייטב
  8. מפזרים מעל פקאנים מסוקרים ומכניסים להקפאה עד להתייצבות מלאה במשך כ-3 שעות לפחות.
  9. לאחר שהעוגה קפאה מחלצים מהתבנית וחותכים לריבועים
  10. מגישים ומתענגים על כל ביס

בהצלחה רבה ובתאבון

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים בעשר דקות

בחדרי חרדים

art

 צבע אדום