מבזקים +
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 13°c
בית שמש 17°c
בני ברק 25°c
אשדוד 17°c
ב' כסלו התשפ"ה | 03.12.2024
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 13°c
בית שמש 17°c
בני ברק 25°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לגביניות משובחות וטעימות במיוחד

מתכון נהדר למאפה מתוק ופופולארי, גביניות ביתיות במלית מושלמת ובציפוי של סירופ מתוק המעניק את הטעם המיוחד למאפה חלבי מוצלח והכי טעים שיש

מתכון לגביניות משובחות וטעימות במיוחד
גביניות צילום: יפית חג'ג'

מתכון לגביניות משובחות וטעימות במיוחד / יפית חג'ג'

המצרכים לגביניות משובחות וטעימות במיוחד:

לבצק:

  • 500 גר' קמח (יש להוסיף לפי הצורך עד למרקם נעים)
  • 200 גר' חמאה
  • 1 כף שמרים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כוס חלב פושר
  • 1/2 שמנת חמוצה
  • 3 חלמונים
  • 1 כפית מלח

למלית גבינה:

  • 250 גרם גבינה לבנה (חשוב לסנן בתוך חיתול והוציא את הנוזלים)
  • 1 ביצה
  • כ1/4 כוס אבקת סוכר
  • 2-3 כפות פודינג וניל
  • מעט מחית או תמצית וניל
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 1 כף קורנפלור
  • 2 כפות שמנת חמוצה (אפשר להמיר בגבינה לבנה לא מסוננת)
  • ניתן להוסיף גרידת לימון - מי שאוהב

לציפוי:

  • 1 ביצה טרופה / חלבון
  • אבקת סוכר

לסירופ להברשה לאחר האפייה:

  • 1 כוס סוכר
  • מים רותחים

אופן ההכנה לגביניות משובחות וטעימות במיוחד:

הכנת הבצק:

  1. בקערה מערבבים הייטב את כל המצרכים עד לקבלת בצק אחיד ורך
  2. מניחים את הבצק מכוסה להתפחה במשך כשעה

הכנת המלית:

  1. בקערה מכניסים את כל מצרכי המלית ומערבבים הייטב לאיחוד
  2. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך מוסיפים סוכר
  3. המרקם של המלית צריך להיות יציב – לא ייבש מידי ולא רטוב מידי

הרכבת הגביניות:

  1. לוקחים כדור בצק ומרדדים למבלן גדול חותכים ריבועים ומזלפים על כל ריבוע ממלית הגבינה סוגרים שני צדדים של הריבוע כך שתיווצר צורת גבינית ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
  2. הכנת הגביניות | צילום: יפית חג'ג'
  3. למעוניינים בגביניות בצורת שושנים – מרדדים מהבצק מלבן גדול מורחים שכבה של מלית גבינה ומגלגלים לרולדה
  4. חותכים פרוסות מהרולדה בעדינות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  5. מברישים את הגביניות בביצה או חלבון טרוף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות
  6. אופים כ20 דקות עד להשחמה נאה.

בזמן האפייה מכינים את הסירופ:

  1. לוקחים כוס סוכר וממלאים עליה מים רותחים מערבבים הייטב ומניחים בצד עד שהגביניות יהיו אפויות.
  2. מוציאים את הגביניות מהתנור ומברישים אותן בסירופ סוכר שהכנו בכוס.
  3. מניחים להצטננות ולאחר קירור מוחלט מפזרים מעט אבקת סוכר ומתענגים על כל ביס

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art