חוק הקומה הכשרה אושר סופית במליאת הכנסת

ניצחון התורה הקדושה: לאחר שנה ארוכה של מאבקים מול גורמים מבית ומחוץ, ולאחר שחברי הכנסת של יהדות התורה ושס נאבקו בעוז להעברת חוק התקשורת כהוראתו הנחרצת של מנהיג עולם הישיבות, ראש הישיבה הגרמ"ה הירש. החוק עבר בקריאה שניה ושלישית ויכנס לספר החוקים של מדינת ישראל

אביחי חבר | פוליטי 24.7.2024 | 23:03

חברי הכנסת חוגגים את העברת החוק | צילום: סיעת ש"ס

מליאת הכנסת אישרה הערב (רביעי) בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק התקשורת (בזק ושידורים) (תיקון מס' 79), התשפ"ד–2024, של חבר הכנסת ינון אזולאי וקבוצת חברי כנסת. 60 חברי כנסת תמכו בהצעה, אל מול 53 שהתנגדו.

הצעת החוק מבקשת להסדיר את נושא הגבלה וחסימה של שירותי בזק, ציוד קצה רט"ן וציוד תקשורת על ידי ספק מורשה, על פי בקשה של מנוי. מוצע לאפשר למנוי לבקש מבעל רישיון למתן שירותי תקשורת, בבקשה מפורשת שתימסר באופן שניתן לתיעוד, ובכלל זה תיעוד קולי, להגביל או לחסום את גישתו של המנוי לשירותי תקשורת או לציוד תקשורת בין השאר, הגבלת חיוג למספרי טלפון מסוימים או לקבוצת מספרי טלפון, וזאת לרבות הגבלה שקבע תאגיד מסוים שהמנוי ציין בבקשתו. 

עוד מוצע לקבוע כי חסימת מספרי טלפון כאמור תעשה בהתאם לאמות מידה ברורות, מפורטות ושוויוניות שיפרסם ספק מורשה באתר האינטרנט שלו. בהמשך לכך, מוצע לקבוע כי ספק מורשה ישלח למנוי שהוחלט להגביל את החיוג למספרו, הודעה על החסימה ועל זהות התאגיד המסוים שקבע את הגבלת החיוג בעניינו. כמו-כן, מוצע לקבוע איסור, בין השאר, על חסימה גורפת של מספרי טלפון שהוקצו למנויים של ספק מורשה אחר, איסור חסימה של חיוג למספרי טלפון מקוצרים ארציים בעלי 3 ו-4 ספרות ואיסור חסימת חיוג למספרי טלפון שהוקצו למדינה ומוסדותיה. 

בדברי ההסבר להצעה נכתב: "שירותי התקשורת בעת הנוכחית חובקים עולמות תוכן רחבים ביותר הן באמצעות רשת האינטרנט והן באמצעות רשתות הטלפוניה. בנוסף, התקשורת המודרנית מאופיינת בתקשורת אישית, אשר עשויה להיות נסתרת מעין הסביבה ומהשגחתה. לפיכך, בעיני קבוצות נרחבות בחברה הישראלית טמונים בשירותי התקשורת בעידן הנוכחי סכנות מרובות בשל החשיפה לתכנים הנוגדים את הערכים בהם מאמינים בתחומים רבים. על כן, בעיני רבים בחברה הישראלית, לצד הצורך לעשות שימוש שירותי התקשורת, קיימת חובה להגבילם ברמה האישית וכך ביחס לציוד התקשורת שברשותם".

החוק יסדיר באופן חוקי את מעמדה של ועדת התקשורת המחודשת בנשיאות גדולי ישראל. כזכור, לפני כשנה הוקמה וועדת רבנים מחודשת בהוראת מרן הגרמ"ה הירש ובנשיאותו יחד עם האדמו"ר מויזניץ והגר"מ מאיה.

מוקדם יותר נכנס יו"ר סיעת יהדות התורה ח"כ פינדרוס למעונו של ראש הישיבה בבני ברק כדי לבשר לו שהחוק עלה לדיון לקראת הצבעה, וביקש ממנו שיתפלל להצלחה. מרן בירך "שיגמר על הצד היותר טוב", והודה לו ולכל המסייעים להעברת החוק.

מבית ראש הישיבה הודו ליו"ר דגל התורה ח"כ הרב משה גפני על מאמציו מול הממשלה להעברת החוק, לחבר ועדת הכלכלה ח"כ הרב אליהו ברוכי על מאמצים כבירים שנמשכו חודשים ארוכים כנגד כל הסיכויים, לחבר הוועדה מטעם שס הרב ינון אזולאי שסייע בידו לאורך כל הדרך. וכן ליו"ר ועדת הכלכלה ח"כ דוד ביטן על עזרתו המרובה ברגישות ובמקצועיות.

כן הודו לשר השיכון יצחק גולדקנופף, לראש לשכתו מוטי בבצ'יק ולשר מאיר פרוש, וכן לח"כ ישראל אייכלר מיוזמי החוק שהגיש את בקשת החלת דין הרציפות לחוק כבר בתחילת הכנסת הנוכחית, דבר שאיפשר את המשך הדיונים וההצבעות על החוק.

ברכה מיוחדת ליו"ר ש"ס אריה דרעי ולשר התקשורת שלמה קרעי שסייעו רבות, לעורכי הדין שעמלו רבות על ניסוח החוק, ליועצים המשפטיים ולרב בנימין גפני שעמל רבות לשם שמיים כהוראתו של מרן.

 

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום