מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 13°c
חיפה 15°c
ירושלים 12°c
בית שמש 14°c
בני ברק 25°c
אשדוד 15°c
כ"ה כסלו התשפ"ה | 26.12.2024
תל אביב 16°c
באר שבע 13°c
חיפה 15°c
ירושלים 12°c
בית שמש 14°c
בני ברק 25°c
אשדוד 15°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת פרג בחושה עם אגוזים בציפוי גנאש

לכל חובבי העוגות המהירות והקלילות, קבלו מתכון מנצח לעוגת פרג ואגוזים בחושה, בציפוי גנאש שוקולד חלבי והכי טעים שיש

מתכון לעוגת פרג בחושה עם אגוזים בציפוי גנאש
עוגת פרג ואגוזים בציפוי גנאש צילום: נועם זיגדון

מתכון לעוגת פרג בחושה עם אגוזים בציפוי גנאש / נועם זיגדון

המצרכים לעוגת פרג בחושה עם אגוזים בציפוי גנאש:

כוס מדידה חד פעמית חמה

מתאימה לתבנית תבנית 22-24

לעוגה:

  • 3 ביצים L שלמות
  • ½ כוס שמן
  • 1 כוס סוכר
  • ¾ כוס מים חמימים
  • 1 כוס פרג טחון טרי
  • 1 כוס קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • ½ כוס קוקוס - לא חובה
  • ½ כוס אגוזים קצוצים- לא חובה

לציפוי גנאש:

  • ½ שמנת מתוקה  (125 מ"ל)
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 כף שמן

אופן ההכנה לעוגת פרג בחושה עם אגוזים בציפוי גנאש:

הכנת העוגה:

  1. מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך כ-5 דקות במהירות גבוהה
  2. מנמיכים את מהירות המיקסר ל-2 ומוסיפים פנימה בזילוף דק את השמן והמים
  3. מוסיפים את הקוקוס, האגוזים והפרג ומערבלים עד לאיחוד
  4. מפסיקים את פעולת המיקסר ובתנועת קיפול מוסיפים את הקמח עד לקבלת בלילה אחידה
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש בתוכנית טורבו על 180° ואופים במשך כחצי שעה
  6. מוציאים את העוגה מתנור ומצננים הייטב, כשהעוגה קרה שופכים את הגנאש

הכנת הגנאש:

  1. ממיסים יחד את מצרכי הגנאש עד לקבלת מרקם שוקולדי חלק
  2. שופכים את הגנאש על העוגה הקרה ומתענגים על כל ביס

בהצלחה רבה ובתאבון

 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art