מתכון לסוכריות בצלים ממולאים

תוספת למנה עיקרית או כארוחת צהריים מפנקת במיוחד, מתכון לסוכריות בצלים במילוי אורז עגול וירק קצוץ המתבשלים ברוטב עגבניות אדום הנותן את הטעם המושלם למנת פרווה מושלמת

שרה שבבו | מתכונים 17.7.2024 | 12:25

סוכריות בצלים ממולאים | צילום: שרה שבבו

מתכון לסוכריות בצלים ממולאים / שרה שבבו

המצרכים לסוכריות בצלים ממולאים:

  • 5 בצלים

למילוי:

  • 2 כוסות אורז עגול
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף סילאן

לרוטב:

  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפות סילאן
  • 2 כפות רכז רימונים
  • 1 כפית פפריקה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 4 כפות שמן
  • 2 כוסות מים

אופן ההכנה לסוכריות בצלים ממולאים:

  1. חורצים את הבצלים רק עד הליבה ושמים בסיר
  2. מכסים במים ומבשלים 20 דקות
  3. מצננים ומפרידים את הגלדים

הכנת המילוי:

  1. בקערה, שמים את כל מרכיבי המילוי ומערבבים
  2. שמים כף מהמילוי בכל גלד וסוגרים כמו בסרטון
  3. מסדרים בצפיפות בסיר רחב

הכנת הרוטב:

  1. בקערה, מערבבים את מרכיבי הרוטב ומוזגים על הממולאים
  2. הרוטב צריך להיות בגובה הממולאים
  3. מבשלים על חום נמוך שעה ולאחר מכן מעבירים לתנור שחומם על 200 מעלות לשעה נוספת ועד להשחמה
  4. מצננים ולא מפסיקים לנשנש

בהצלחה רבה ובתאבון

 

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום