נמל התעופה של צנעא הושבת, המסלולים נהרסו, מגדל הפיקוח נחרב (עמית סגל).
מתכון לעוגת שמרים בזיגוג מושלם
מתכון מנצח וקל להכנה לעוגות שמרים בזיגוג מושלם, עוגה שמתאימה כקינוח לכל ארוחה, עוגה פרווה שפשוט לא תפסיקו לנשנש
מתכון לעוגת שמרים בזיגוג מושלם / מירב מלכה
המצרכים לעוגת שמרים בזיגוג מושלם:
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 2 + 1/2 כפות שמרים
- 2 כפות קונייאק (לא חייב)
- 3 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 2 כוסות מים פושרים
- 1+ 1/4 כוסות שמן.
למילוי:
- 1 כוס קקאו
- 2 + 1/2 כוסות סוכר
לזיגוג:
- 1 כוס מים
- 1 כוס סוכר
- 1 כף תמצית וניל
- 1/2 לימון סחוט
אופן ההכנה לעוגת שמרים בזיגוג מושלם:
הכנת הבצק:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק אחיד
- מניחים את הבצק מכוסה במשך חצי שעה
הכנת העוגה:
- לוקחים חתיכת בצק ומרדדים למלבן גדול
- מורחים על הבצק שמן עם מברשת ומפזרים מעל את הקקאו והסוכר
- מגלגלים לרולדה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
- מברישים את העוגה בביצה טרופה ומפזרים שומשום
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 200° ואופים במשך כ20 עד 30 דקות עד לקבלת צבע זהוב
הכנת הזיגוג:
- בסיר מכניסים את כל מצרכי הזיגוג ומביאים לרתיחה תוך ערבוב תמידי
- מכבים את האש ומזגגים על העוגות ברגע שיוצאות מהתנור
בהצלחה רבה ובתאבון