נמל התעופה של צנעא הושבת, המסלולים נהרסו, מגדל הפיקוח נחרב (עמית סגל).
מתכון למאפה בצק עלים במילוי תפוחים וקינמון
לכל חובבי התפוחים: קבלו מתכון קל למאפה בצק עלים מתוק במלית תפוחי עץ עם קינמון וסירופ מייפל שיעניק לכם קינוח פרווה בניחוח ובטעם מושלם
מתכון למאפה בצק עלים במילוי תפוחים וקינמון / אפרת סיאצ'י
המצרכים למאפה בצק עלים במילוי תפוחים וקינמון:
- 500 גר' בצק עלים מופשר
- 4 תפוחים בגודל בינוני קלופים ומגורדים גס
- 2 כפות מלאות סוכר
- 2 כפות גדושות סירופ מייפל או דבש
- 1 כפית אבקת קינמון
- 1/2 כוס מים (120 מ”ל)
- שמן קנולה / ספריי שמן (למריחה מעל הבצק)
לקישוט:
- אבקת סוכר
אופן ההכנה למאפה בצק עלים במילוי תפוחים וקינמון:
- במחבת רחבה מניחים את התפוחים המגורדים ומוסיפים סוכר, מייפל, אבקת קינמון ומים.
- מערבבים הייטב ומבשלים על אש בינונית נמוכה במחבת מכוסה במשך כ-10 דקות, עד שהתפוחים מתרככים
- אם נותרו מים במחבת - יש להסיר את המכסה ולבשל על אש בינונית-גבוהה, עד שהמים יתאדו
- מסירים מהאש ומצננים.
- חותכים את בצק העלים לריבועים בגודל 10X 10 ס”מ.
- מניחים בצד אחד של כל ריבוע כף מתערובת התפוחים ובצד השני עושים 4 חתכים בעזרת הסכין.
- פורשים את בצק העלים על נייר אפיה, מניחים לאורך את תערובת התפוחים, מגלגלים ומהדקים היטב. בעזרת קיסם מחוררים את החלק העליון בכמה אזורים.
- מורחים מעט שמן בחלק העליון ומכניסים לתנור שחומם מראש על- 190 מעלות. ואופים במשך כ-20 דקות, עד להזהבה יפה.
- מוציאים מהתנור ומניחים לצינון מוחלט
- לאחר הצינון ובסמוך להגשה מפזרים אבקת סוכר ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים בעשר דקות