מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 15°c
חיפה 15°c
ירושלים 13°c
בית שמש 14°c
בני ברק 25°c
אשדוד 16°c
כ"ה כסלו התשפ"ה | 26.12.2024
תל אביב 16°c
באר שבע 15°c
חיפה 15°c
ירושלים 13°c
בית שמש 14°c
בני ברק 25°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון למאפה בצק עלים במילוי תפוחים וקינמון

לכל חובבי התפוחים: קבלו מתכון קל למאפה בצק עלים מתוק במלית תפוחי עץ עם קינמון וסירופ מייפל שיעניק לכם קינוח פרווה בניחוח ובטעם מושלם

מתכון למאפה בצק עלים במילוי תפוחים וקינמון
מאפה בצק עלים במילוי תפוחים וקינמון צילום: אפרת סיאצ'י

מתכון למאפה בצק עלים במילוי תפוחים וקינמון / אפרת סיאצ'י

המצרכים למאפה בצק עלים במילוי תפוחים וקינמון:

  • 500 גר' בצק עלים מופשר
  • 4 תפוחים בגודל בינוני קלופים ומגורדים גס
  • 2 כפות מלאות סוכר
  • 2 כפות גדושות סירופ מייפל או דבש
  • 1 כפית אבקת קינמון
  • 1/2 כוס מים (120 מ”ל)
  • שמן קנולה / ספריי שמן (למריחה מעל הבצק)

לקישוט:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה למאפה בצק עלים במילוי תפוחים וקינמון:

  1. במחבת רחבה מניחים את התפוחים המגורדים ומוסיפים סוכר, מייפל, אבקת קינמון ומים.
  2. מערבבים הייטב ומבשלים על אש בינונית נמוכה במחבת מכוסה במשך כ-10 דקות, עד שהתפוחים מתרככים
  3. אם נותרו מים במחבת - יש להסיר את המכסה ולבשל על אש בינונית-גבוהה, עד שהמים יתאדו
  4. מסירים מהאש ומצננים.
  5. חותכים את בצק העלים לריבועים בגודל 10X 10 ס”מ.
  6. מניחים בצד אחד של כל ריבוע כף מתערובת התפוחים ובצד השני עושים 4 חתכים בעזרת הסכין.
  7. פורשים את בצק העלים על נייר אפיה, מניחים לאורך את תערובת התפוחים, מגלגלים ומהדקים היטב. בעזרת קיסם מחוררים את החלק העליון בכמה אזורים.
  8. מורחים מעט שמן בחלק העליון ומכניסים לתנור שחומם מראש על- 190 מעלות. ואופים במשך כ-20 דקות, עד להזהבה יפה.
  9. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון מוחלט
  10. לאחר הצינון ובסמוך להגשה מפזרים אבקת סוכר ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים בעשר דקות

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art