עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
37% מפצועי המלחמה מתמודדים עם תגובות נפשיות
אגף השיקום במשרד הביטחון מעדכן כי 9,250 פצועים ופצועות נקלטו באגף השיקום מ-7 באוקטובר. מחצית מהפצועים הם צעירים מתחת לגיל 30, רובם המכריע (70%) חיילי מילואים. 3,600 פצועים (37%) מתמודדים עם תגובות נפשיות
אגף השיקום במשרד הביטחון חשף כי בתשעת חודשי המלחמה הוא מטפל ב-9,250 פצועות ופצועים חדשים.
לימור לוריא, סמנכ"לית וראש אגף השיקום, אמרה כי "מדינת ישראל מתמודדת עם היקף פצועים חסר תקדים.יחס שלא מאפשר מענה טיפולי מספק. אם נטפל טוב בפצועים החדשים היום, נשפר את איכות חייהם ואת חיי בני משפחתם, כדי למנוע החמרה במצבם. על כלל הגורמים לשלב ידיים ולגבש תוכנית לאומית כוללת לקליטת אלפי הפצועים שהגיעו ועוד יגיעו."
על פי נתוני אגף השיקום, בכל חודש נקלטים למעלה מ-1,000 פצועים חדשים מהלחימה הנמשכת. אליהם מתווספים כ- 530 פצועים ממלחמות עבר. בקרב פצועי "חרבות ברזל"
35% מלינים על מצב נפשי. 37% מפצועי 'חרבות ברזל' הם פצועי גפיים, 27% פיתחו תגובה נפשית או פוסט טראומה, 9% סובלים מפגיעות פנימיות, 7% סובלים מפגיעות בעמוד השידרה, ו-12% מפגיעות ראש, עיניים או אוזניים. 51% מהפצועים הם צעירים מתחת לגיל 30, 31% בגילאי 30-40. באגף השיקום צופים כי עד סוף 2024 יקלטו 14,000 פצועי "חרבות ברזל", כ- 5,600 מהם יתמודדו עם תגובה נפשית.
מאז 7 באוקטובר שינה אגף השיקום את אופן קליטת הפצועים, ונכון להיום כל פצועי "חרבות ברזל", מוכרים בתוך 48 שעות ומקבלים את כל המענים השיקומיים להם הם זקוקים ללא ועדה רפואית. בכדי לתת מענה לפצועים המתמודדים עם תגובות נפשיות בהן חרדה, דיכאון, פוסט טראומה, קשיי הסתגלות, קשיי תקשורת ועוד, הקים האגף מענים חדשים וייחודים, בהם 9 חוות שיקומיות ברחבי הארץ, צוותי מת"ן למענה נפשי ראשוני פנים אל פנים בפריסה ארצית, קליטת מאות מטפלים ועוד.
האגף גם השיק את אפליקציית "מדריך ל- PTSD" עבור התמודדות עם תסמיני חרדה ופוסט טראומה, ולומדה להכשרה עבור מטפלים. למעלה מ-20 אלף משתמשים הורידו את האפליקציה עד כה.