נמל התעופה של צנעא הושבת, המסלולים נהרסו, מגדל הפיקוח נחרב (עמית סגל).
הלהיט שכבש את הרשת: מתכון לקראנץ במבה מתוקה
הלהיט שכבש את הרשת עכשיו במתכון ביתי מנצח והרבה יותר טעים מהמקור – קראנץ במבה מתוקה בהכנה ביתית והרבה יותר משתלמת – ככה מכינים את זה
מתכון לקראנץ' במבה מתוקה / שרה שבבו
המצרכים לקראנץ' במבה מתוקה:
כמות: 12 יחידות
לליבת שוקולד:
- 1 חב' במבה מתוקה
- 150 גרם שוקולד לבן
- 1 כף שמן
לקרם הגלידה:
- 2 שמנת מתוקה (500 מ"ל)
- 1 כף פודינג בטעם במבה מתוקה
- 4 כפות חלב מרוכז
לציפוי:
- 250 גרם שוקולד לבן
- 1 כף אבקת במבה מתוקה
- 3 כפות שמן
אופן ההכנה לקראנץ' במבה מתוקה:
הכנת ליבת השוקולד:
- בקערה קטנה מכניסים שוקולד לבן ושמן וממיסים במיקרו בפולסים קצרים עד להמסה מלאה ומערבבים לקרם חלק
- טוחנים במעבד מזון את הבמבה המתוקה לקבלת פירורים ושומרים בצד כפית מפירורי הבמבה לציפוי
- מוסיפים את פירורי הבמבה לתערובת השוקולד שהמסנו במיקרוגל ומערבבים לאיחוד
- על נייר אפיה משטחים את תערובת השוקולד ומיישרים לצורת מלבן
- מקררים את השוקולד וחותכים מלבנים בעזרת קלף או סכין לפי הגודל של התבנית ועוברים לכנת הקרם
הכנת הקרם גלידה:
- בקערה שמים את כל מרכיבי הקרם ומקציפים עד למרקם יוגורט
- מעבירים לשקית זילוף ומזלפים בתבניות של ארטיקים עד חצי מהגובה
- מנערים את התבנית כדי שלא יישארו בועות
- שמים מעל הקרם את ליבת השוקולד ומכסים את הליבה בקרם גלידה נוסף
- משטחים הייטב ומעבירים למקפיא ל24 שעות
- מוציאים את הגלידות מהתבנית ומצפים בשוקולד
הכנת הציפוי:
- בקערה שמים שוקולד ושמן וממיסים במיקרו בפולסים
- מערבבים לקרם חלק ומוסיפים פירורי במבה מתוקה
- שימו לב שהשוקולד לא יהיה רותח כשאתם מצפים את הגלידה אלא חמים בכדי שהגלידה לא תימס
- טובלים את הקראנץ בשוקולד ומניחים על ניר אפייה
טיפ: תקפיאו מראש תבנית מרופדת עם נייר אפיה ואז כשתניחו את הקראנץ על התבנית הקפואה הוא מיד יקפא וככה תקבלו קראנצים מדוגמים
שומרים בהקפאה עד להגשה ומתענגים על כל ביס
בהצלחה רבה ובתאבון