׳ערוץ 7׳: כ-100 כלי טיס ישראלים לקחו חלק בתקיפה בתימן.
מתכון לעוגת גבינה אפויה מושלמת
עוגת גבינה אפויה וטעימה - כזו שתמיד מצליחה ובלי כללים, מתכון מנצח עם שדרוג מיוחד שיעניק את הטעם המיוחד לעוגה חגיגית ומרשימה יותר
מתכון לעוגת גבינה אפויה מושלמת / שרה שבבו
המצריכם לעוגת גבינה אפויה מושלמת:
- תבנית קוטר 22
לבסיס:
- 350 גרם ביסקוויטים
- 150 גרם חמאה מומסת
למלית גבינה:
- 6 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 750 גרם גבינה
- 1 שמנת חמוצה
- 4 כפות פודינג
- 3 כפות קורנפלור
- 1 כף מחית וניל או תוכן ממקל וניל (אם אין אפשר לוותר)
לציפוי:
- 2 שמנת חמוצה
- 2 כפות גדושות אבקת סוכר
אופן ההכנה לעוגת גבינה אפויה מושלמת:
הכנת הבסיס:
- טוחנים את הביסקוויטים דק ומוסיפים את החמאה המומסת
- מערבבים הייטב לאיחוד ומשטחים בתבנית עגולה קוטר 22 – מניחים מתערובת הביסקוויטים גם על דפנות התבנית כך שיווצר כמין פאי
- מהדקים הייטב את השוליים בעזרת כוס ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך 10 דקות
- מוציאים מהתנור ומצננים
הכנת המלית:
- מפרידים את הביצים
- את החלבונים מקציפים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה מידי
- בקערה נפרדת מכניסים את החלמונים ויתר המרכיבים ומערבבים הייטב לאיחוד
- מאחדים את הקצף עם תערובת החלמונים בתנועות קיפול עד לקבלת בלילה אחידה
- מעבירים את הבלילה לתוך בסיס הביסקוויטים שאפינו ומשטחים הייטב
- מכניסים שוב לתנור שחומם מראש על170 מעלות ואופים במשך כשעה
- לאחר שעה מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור כבוי עם דלת סגורה במשך 20 דקות
הכנת הקרם לציפוי:
- בקערה מערבבים הייטב את השמנת החמוצה עם אבקת הסוכר ומורחים את זה על העוגה
- מכניסים שוב לתנור לאפייה נוספת במשך 5 דקות
- מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר
- רק לאחר שהעוגה הצטננה לגמרי מכניסים למקרר עד להגשה
בהצלחה רבה ובתאבון