מתכון לעוגת גבינה אפויה מושלמת

עוגת גבינה אפויה וטעימה - כזו שתמיד מצליחה ובלי כללים, מתכון מנצח עם שדרוג מיוחד שיעניק את הטעם המיוחד לעוגה חגיגית ומרשימה יותר

שרה שבבו | מתכונים 7.7.2024 | 12:36

עוגת גבינה אפויה | צילום: שרה שבבו

מתכון לעוגת גבינה אפויה מושלמת / שרה שבבו

המצריכם לעוגת גבינה אפויה מושלמת:

  • תבנית קוטר 22

לבסיס:

  • 350 גרם ביסקוויטים
  • 150 גרם חמאה מומסת

למלית גבינה:

  • 6 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 750 גרם גבינה
  • 1 שמנת חמוצה
  • 4 כפות פודינג
  • 3 כפות קורנפלור
  • 1 כף מחית וניל או תוכן ממקל וניל (אם אין אפשר לוותר)

לציפוי:

  • 2 שמנת חמוצה
  • 2 כפות גדושות אבקת סוכר

אופן ההכנה לעוגת גבינה אפויה מושלמת:

הכנת הבסיס:

  1. טוחנים את הביסקוויטים דק ומוסיפים את החמאה המומסת
  2. מערבבים הייטב לאיחוד ומשטחים בתבנית עגולה קוטר 22 – מניחים מתערובת הביסקוויטים גם על דפנות התבנית כך שיווצר כמין פאי
  3. מהדקים הייטב את השוליים בעזרת כוס ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך 10 דקות
  4. מוציאים מהתנור ומצננים

הכנת המלית:

  1. מפרידים את הביצים
  2. את החלבונים מקציפים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה מידי
  3. בקערה נפרדת מכניסים את החלמונים ויתר המרכיבים ומערבבים הייטב לאיחוד
  4. מאחדים את הקצף עם תערובת החלמונים בתנועות קיפול עד לקבלת בלילה אחידה
  5. מעבירים את הבלילה לתוך בסיס הביסקוויטים שאפינו ומשטחים הייטב
  6. מכניסים שוב לתנור שחומם מראש על170 מעלות ואופים במשך כשעה
  7. לאחר שעה מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור כבוי עם דלת סגורה במשך 20 דקות

הכנת הקרם לציפוי:

  1. בקערה מערבבים הייטב את השמנת החמוצה עם אבקת הסוכר ומורחים את זה על העוגה
  2. מכניסים שוב לתנור לאפייה נוספת במשך 5 דקות
  3. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר
  4. רק לאחר שהעוגה הצטננה לגמרי מכניסים למקרר עד להגשה

בהצלחה רבה ובתאבון  

 

 

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום