עוד מאבי גרנצייג ב׳קו עיתונות׳: צריך לומר ביושר שמדובר בהישג חריג, מהסוג שאנשי המקצוע - הן בתוך משרד העבודה והן בממשלה - נתנו לו אחוזים בודדים בשבועות האחרונים. בן צור, שהציג בבמה זו רק לפני חודש וקצת את הקו הפרגמטי שלו, עם התעקשות להשיג הארכה של כמה חודשים, יקבל ככל הנראה את מבוקשו.
עשרות מיליונים יחולקו למגדלי הזיתים: "יבטיח את המשך ייצור שמן הזית הישראלי"
במשרד החקלאות אומרים כי בשנה האחרונה היבול העולמי פחת מה שגרר נסיקה במחירי שמן הזית. בשל העובדה, התמיכה בעת הזו חשובה מאין כמוה בכדי לשמר את הייצור המקומי
משרד החקלאות וביטחון המזון פועל לתמוך בענף הזית בישראל ולסייע למגדלים המקומיים להתמודד עם הפחתת המכסים על שמן הזית ויעניק תמיכה ישירה למגדלים בענף עוד בשנה זו (2024), בכדי לאפשר להם וודאות שתבטיח את המשך ייצור שמן הזית המקומי.
כזכור, המכס על יבוא שמן הזית לישראל הופחת ב-90% במהלך שנת 2023 והתמיכה היא חלק מהסדר של מעבר מתמיכה עקיפה לישירה. לפיכך ישקיע משרד החקלאות וביטחון המזון, 30 מיליון שקלים בתמיכה ישירה במגדלים בשנת 2024, ועוד כ-10 מיליון שקלים עבור התקופה של 2023 שבמהלכה הופחת המכס. סך התמיכה בשנת 2024 יעמוד על כ-40 מיליון שקלים.
התמיכה הישירה למגדלים תחולק למגדלי זיתים לשמן בהתאם לטכנולוגיית הגידול (בעל ושלחין) ובהתאם לקריטריונים שנקבעו על ידי המשרד.
במשרד החקלאות אומרים כי בשנה האחרונה היבול העולמי פחת מה שגרר נסיקה במחירי שמן הזית. מכאן, התמיכה בעת הזו חשובה מאין כמוה בכדי לשמר את הייצור המקומי.
יוסי שטיינברג, סמנכ"ל מימון והשקעות במשרד החקלאות וביטחון המזון אמר: "לאור האתגרים העולמיים בענף הזית, יש לחזק את תעשיית שמן הזית בישראל. שמן הזית הוא אחד המרכיבים החשובים בתזונה הישראלית, ולכן המשרד מגבש, בימים אלו, מדיניות שתכלול השקעה בטכנולוגיות חדשות להוזלת עלויות הייצור והגידול, תמיכה במחקר ופיתוח, על מנת לשפר את יעילות הזנים ושיטות הגידול וקידום שיתופי פעולה בין לאומיים בכדי להביא ידע וחדשנות מהעולם לישראל. פעולות אלו יאפשרו לישראל לא רק לשפר את יעילות הייצור ולהפחית את עלויות הייצור, אלא גם להבטיח את ביטחון המזון של המדינה בתחום שמן הזית".