עוד מאבי גרנצייג ב׳קו עיתונות׳: צריך לומר ביושר שמדובר בהישג חריג, מהסוג שאנשי המקצוע - הן בתוך משרד העבודה והן בממשלה - נתנו לו אחוזים בודדים בשבועות האחרונים. בן צור, שהציג בבמה זו רק לפני חודש וקצת את הקו הפרגמטי שלו, עם התעקשות להשיג הארכה של כמה חודשים, יקבל ככל הנראה את מבוקשו.
מתכון מנצח לקובנה מושלמת
מתכון מנצח לקובנה מושלמת וטעימה במיוחד, ברכות מיוחדת שלא תפסיקו לאכול ממנה, מתאים לסעודה שלישית לצד עגבניות מרוסקות, ביצים קשות, סחוג וגבינות
מתכון מנצח לקובנה מושלמת / רפאל דדוש
המצרכים לקובנה מושלמת:
- ½ ק"ג קמח לחם
- 1 כפות שמרים
- 2 כפות שמן
- 3 כפות סוכר
- ½1 מלח
- טימין טרי (אופציה)
אופן ההכנה לקובנה מושלמת:
- בקערת מיקסר מכניסים את כל החומרים ומתחילים ללוש במשך כ-10 דקות
- מניחים את הבצק בצד מכוסה בניילון ומגבת להתפחה במשך שעה
- לאחר שעה מחלקים את הבצק ל-6 כדורים, ומניחים להתפחה נוספת של 15 דקות.
- בינתיים ממיסים כ -150 גר' נטורינה/מחמאה במיקרו בפולסים שלא יהיה חם מידיי.
- לוקחים כדור ופותחים עלה גדול ורחב על שייש משומן בנטורינה/ מחמאה שהמסנו, מורחים את העלה בשומן מקפלים לשליש ומכסים בשליש, נוצרת לנו רצועה. מגלגלים ומעמידים בסיר ג'חנון משומן את כל הבצקים שגילגנו.
- מכסים את הסיר במכסה ומכניסים לתנור שחומם מראש לגובה התחתון ל200° ואופים במשך חצי שעה.
- לאחר חצי שעה מנמיכים את חום התנור ל 180° מעלות ואופים עוד שעה נוספת
- מגישים עם ביצה, עגבניות מרוסקות, סחוג וגבינה לבנה.
בהצלחה רבה ובתאבון