מתכון לסלט כרובית צלויה עם קשיו וחמאת בוטנים

מתכון לסלט כרובית צלויה - אין כמו לפתוח את השבוע עם סלט מרענן ובריא | מתכון קל להכנה שמתאים לכל סעודה, משביע טעים ומלא עניין

שרה שבבו | מתכונים 1.7.2024 | 11:16

סלט כרובית | צילום: שרה שבבו

מתכון לסלט כרובית צלויה עם קשיו וחמאת בוטנים / שרה שבבו

המצרכים לסלט כרובית צלויה עם קשיו וחמאת בוטנים:

  • 1 כרובית
  • 1 בצל סגול
  • 1 בצל ירוק
  • ½ כוס קשיו
  • 1 כף שומשום קלוי

לרוטב:

  • 2 כפות חמאת בוטנים חלקה
  • 1 כף מיונז
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1 כפית סויה
  • מיץ מחצי לימון
  • ¼ כפית מלח
  • 1 שן שום כתושה
  • ¼ כוס מים

אופן ההכנה לסלט כרובית צלויה עם קשיו וחמאת בוטנים:

  1. מפרקים את הכרובית לפרחים ושמים בתבנית מרופדת  בנייר אפייה
  2. מזלפים שמן זית ומלח ואופים בתנור שחומם מראש על 200 מעלות עד שמשחים קצת בפינות
  3. בזמן שהכרובית בתנור מכינים את הרוטב
  4. בקערה, שמים את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב לרוטב חלק
  5. בצלחת שמים את הכרובית הצלויה מעל מפזרים פרוסות בצל סגול, טבעות בצל ירוק וקשיו
  6. מזלפים רוטב בנדיבות ומפזרים שומשום
  7. מגישים ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום