בעיריית נהריה מעדכנים: יום הלימודים במוסדות החינוך נמשך כסדרו לאחר קיום הערכת מצב עם צה״ל. (אדיר לחקים)
קלה להכנה: מתכון לעוגת שמנת ומלבי ללא אפייה
עוגה קרה ללא אפייה טעימה ומושלמת, מתכון לעוגת שמנת בציפוי מלבי שמתאימה במיוחד לפתיחת הבוקר עם כוס קפה חם, קלה להכנה וטעימה וואוו
מתכון לעוגת שמנת ומלבי / ניצה בן ישי
המצרכים לעוגת שמנת ומלבי:
(מתאים לתבנית מס 24 או 22)
לתחתית:
- 150 ג' ביסקוויטים טחונים דק
- 4 כפות קוקוס
- 100 ג' חמאה מומסת
למילוי:
- 500 מ"ל שמנת להקצפה(38%)
- 1 פודינג בטעם מלבי
- 4 כפות גדושות אבקת סוכר.
- 250 ג' גבינת שמנת בטעם טבעי (אני השתמשתי בנפוליאון)
- 200 ג' שמנת של פעם
לציפוי:
- 100 ג' שוקולד לבן
- 1/2 כוס סירופ מלבי
לעיטור העוגה:
- קוקוס
- פיסטוקים טחונים
אופן ההכנה לעוגת שמנת ומלבי:
הכנת התחתית:
- במעבד מזון, מערבלים הייטב את הביסקוויטים עם הקוקוס והחמאה עד לאיחוד
- מהדקים את התערובת לתחתית התבנית ומכינים את המילוי
הכנת המילוי:
- מקציפים את השמנת להקצפה עם הפודינג ו3 כפות גדושות אבקת הסוכר עד לקבלת קצף יציב
- בקערה נפרדת מכניסים את השמנת בטעם טבעי, שמנת של פעם ו1 כף אבקת סוכר ומערבבים הייטב לאיחוד
- מאחדים את תערובת השמנת עם הקצפת ומערבבים בתנועות קיפול עד לאיחוד
- יוצקים את הבלילה על תחתית הביסקוויטים, משטחים הייטב ומכניסים לקירור עד להתייצבות
הכנת ציפוי מלבי:
- ממיסים יחד את השוקולד וסירופ המלבי, מערבבים הייטב ומצננים
- יוצקים את הציפוי על העוגה ומעטרים סביב העוגה עם קוקוס ופיסטוקים טחונים.
- מכניסים למקרר להתייצבות
- שומרים בקירור עד להגשה ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון