עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
כהה העור שהציע שיטת רפואה והביא להצלת תינוקות רבים
הרב יצחק פנגר בסיפור לשבת על טכנאי מעבדה כהה עור בשם וויאן תומאס שהעז להציע את ניסיונו בכדי לנסות שיטת רפואה חדשה, ואולי פורצת דרך ובכך הציל חייהם של תינוקות רבים, איך זה קשור לפרשת השבוע? ומה אנו למדים מכך לחיים?
על תופעת התינוקות הכחלחלים אולי לא שמעתם, זו תופעה של תינוקות שנולדים עם עור כחלחל עקב חוסר חמצן בדם. רוב המקרים הללו מסתיימים במותו של התינוק
השנה הייתה 1944, המקום - ארה"ב. פרופ' הלן טאוסיג וד"ר אלפרד בללוק, שניהם חוקרים ומומחים ללב, ניסו לפתור את התעלומה, ויותר מכל - להמציא את הניתוח שיציל את אותם תינוקות. אך לשווא
לד"ר אלפרד בללוק היה טכנאי מעבדה כהה עור בשם וויאן תומאס. וויאן, בזמנו הפנוי, התעניין מאד בניתוחים, ובפרט בתחום הקרדיולוגיה. הוא התאמן על בעלי חיים, ואף על פי שלא היה רופא, וודאי לא מנתח, הוא הציע את ניסיונו לד"ר אלפרד, כדי לנסות שיטה חדשה, ואולי פורצת דרך
ייאמר לזכותו של ד"ר אלפרד שלא זרק את תומאס מכל המדרגות, אף על פי שזו הייתה אחת התקופות הגזעניות ביותר שידעה ארה"ב, שבה אנשים כהיי עור לא היו מעזים להציע את רעיונותיהם כלל, לא כל שכן בפני רופא בכיר.
עוד יותר יאמר לזכותו של וויאן – שהרים ראש, והאמין בעצמו וביכולותיו.
הניתוח הראשון אכן הצליח, והתינוק שטופל החל להראות סימני שיפור מידיים, התוצאה הייתה פריצת דרך בתחום הרפואה, שנתנה חיים חדשים לתינוקות שנולדו עם מום זה.
עם הזמן, תומאס זכה להכרה רחבה יותר על תרומתו המשמעותית לפיתוח הניתוח, ולרפואה בכלל, ובשנת 1976 אוניברסיטת ג'ונס הופקינס העניקה לו תואר ד"ר לשם כבוד
בשנת 2004, לאחר מותו, הוקדש לו פסל בבית החולים ג'ונס הופקינס. ראו את כוחה של מקצוענות ותעוזה
בפרשת השבוע, המרגלים חוזרים מארץ כנען ומתארים את אשר ראו: "וְשָׁם רָאִינוּ אֶת הַנְּפִילִים בְּנֵי עֲנָק... וַנְּהִי בְעֵינֵינוּ כַּחֲגָבִים וְכֵן הָיִינוּ בְּעֵינֵיהֶם". הם הרגישו כחגבים – "ונהי בעיננו כחגבים" - וממילא הדבר השפיע גם על איך שהם חשבו שאחרים רואים אותם – "וכן היינו בעיניהם".
איך אתה רואה את עצמך? עד שלא תעריך את עצמך, אתה לא תעריך את הזמן שלך. עד שלא תעריך את הזמן שלך, אתה לא תעשה עמו משהו בעל ערך.
אתם שווים! ויש לכם מה לתרום! חפשו את התרומה הייחודית שלכם, כדי לעשות עולם טוב יותר