עוד מאבי גרנצייג ב׳קו עיתונות׳: צריך לומר ביושר שמדובר בהישג חריג, מהסוג שאנשי המקצוע - הן בתוך משרד העבודה והן בממשלה - נתנו לו אחוזים בודדים בשבועות האחרונים. בן צור, שהציג בבמה זו רק לפני חודש וקצת את הקו הפרגמטי שלו, עם התעקשות להשיג הארכה של כמה חודשים, יקבל ככל הנראה את מבוקשו.
מתכון לעלי סיגר - בוריקה בעבודת יד
אוהבים עלי סיגר? קבלו מתכון להכנת עלי סיגר בבית, המתכון הזה מתאים לאלו שאוהבים להשקיע, מתכון שמצריך סבלנות מרובה אך העבודה משתלמת
מתכון לעלי סיגר - בוריקה בעבודת יד / נועם זיגדון
המצרכים לעלי סיגר - בוריקה בעבודת יד:
כוס מדידה: כוס מדידה אוניברסלית. כמות: כ-30 עלים תלוי בקוטר המחבת
לבצק:
- 500 גרם קמח
- 2 כוסות מים מהברז
- ½ כף חומץ
- ½ כף שמן
- ½ כף מלח
למילוי תפוחי אדמה:
- 5 תפוחי אדמה מבושלים ומרוסקים לפירה
- פלפל שחור
- כורכום
- מלח
- תבלין למפרום
- 1 ביצה
אופן ההכנה לעלי סיגר - בוריקה בעבודת יד:
הכנת הבצק:
- בקערה מערבלים היטב את מצרכי הבצק עד לקבלת בצק אחיד ודביק
- מכסים את הבצק ומניחים בצד במשך חצי שעה
- לאחר חצי שעה מתחילים ללוש פעם נוספת במשך מספר דקות
- חוזרים על פעולה זאת 4 פעמים - סה"כ שעתיים של התפחה ולישה
- מכסים את הבצק ומכניסים למקרר למשך לילה שלם כ-12 שעות
- מחממים מחבת טפלון
- לוקחים חתיכת בצק ומורחים שכבה דקה על כל המחבת
- מחכים מספר דקות עד שהעלה מתבשל והקצוות נפרדות מהמחבת
- מניחים את העלים במגש
- רצוי לשים נייר אפיה או שקית בין העלים
- ניתן להקפיא את העלים
הכנת עלי הסיגר:
- מחממים מעט שמן במחבת ומניחים חצי מהעלה במחבת
- שופכים ביצה עם מעט מלח ומכסים את הביצה עם החצי השני של העלה – לקבלת חצי עיגול
- מטגנים משני צדדים
- אפשר לקפל למלבן ולהכניס לפיתה בתוספת סלט, טיירשי, פיטרוזליה, בצל וטחינה ולהנות
- ניתן למלא את העלים בבשר תפוחי אדמה, ביצה ועוד...
למילוי תפוחי אדמה:
- מערבבים את הפירה עם יתר התבלינים
- ממלאים את העלה ומטגנים משני צדדים
בהצלחה רבה ובתאבון