תוספת לטשולנט: אורז עשיר בשקית 'קוקי' | חגית אור

את האורז הזה את יכולה להכין דקה לפני שאת מניחה את סיר החמין על הפלטה. הוא קל להכנה ולא דורש בישול נוסף, את יכולה תמיד להכניס בו כנפיים של עוף או כמה שוקיים, ולהנות ממנה עשירה ומגוונת – לצד החמין!

חגית אור | קול כבודה 27.6.2024 | 08:00

אורז | צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

3 כוסות אורז לבן

חצי כוס כוסמת (לא חובה)

כף אבקת מרק

חצי כפית כוכרום

חצי כפית פפריקה

מלח, פלפל שחור

בצל

כף שמיר יבש

שתי כפות שמן

ההכנה: 

קוצצים את הבצל לקוביות ומכניסים את המצרכים לשקית ולא קושרים אותה, אלא מערבבים בזהירות מבחוץ כך שכל התבלינים יגיעו לכל האורז. ממלאים במים שיכסו ואף ישאר מעל קו האורז. קושרים באופן שישאר מקום לאורז להתנפח.

מניחין בתוך סיר הטשולנט (שקיבל בישול בסיסי) ומניחים על הפלטה מערב שבת עד בוקר שבת.

כשמגישים, וציאים את השקית בזהירות מהשסיר ומעבירים למגש רחב עם שוליים, בעזרת סכין חותכים את תחתית השקית לכל רוחבה ונותנים לאורז לצאת בזהירות לכלי ההגשה.

אוכלים יחד עם החמין.

תהנו!!!

קול כבודה

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום