עוד מאבי גרנצייג ב׳קו עיתונות׳: צריך לומר ביושר שמדובר בהישג חריג, מהסוג שאנשי המקצוע - הן בתוך משרד העבודה והן בממשלה - נתנו לו אחוזים בודדים בשבועות האחרונים. בן צור, שהציג בבמה זו רק לפני חודש וקצת את הקו הפרגמטי שלו, עם התעקשות להשיג הארכה של כמה חודשים, יקבל ככל הנראה את מבוקשו.
מתכון לפבלובה במילוי וניל ואוכמניות
קינוח קל ומרשים שיעניק לכם טעם של עוד בכל אירוע חגיגי, מתכון לשושני פבלובה במילוי וניל וריבת אוכמניות שיוסיפו יוקרה והמון יופי
מתכון לפבלובה במילוי וניל ואוכמניות / אסתי
המצרכים לפבלובה במילוי וניל ואוכמניות:
המידות בכוס ח"פ קר
- 1 כוס חלבונים (6 חלבונים)
- 2 כוסות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- קמצוץ מלח
למילוי קצפת:
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- 4 כפות פודינג וניל
- 2 כפות סוכר
למילוי:
- ריבת אוכמניות
אופן ההכנה לפבלובה במילוי וניל ואוכמניות:
הכנת המילוי:
- מקציפים היטב את המצרכים עד לקבלת קצפת יציבה
הכנת בסיס המרנג:
- מקציפים היטב את החלבונים עד למרקם ענן ולהוסיף בהדרגה את הסוכר והווניל
- כל פעם כף סוכר עד לסיום כל הסוכר
- מציירים על גבי נייר אפיה עיגולים בעזרת כוס קטנה או רינג קטן
- מכניסים את המרנג לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים את המרנג על גבי נייר אפיה בצורת ספירלה (עיגול מלא) ומעליו מזלפים מסגרת עגולה כך שנוצר לנו מעין כוס קטנה
- אופים בחום 80 מעלות על תוכנית טורבו, לאפות עד לייבוש המרנג כשעה וחצי עד שעתיים.
- אם התנור שלכן ממש חזק אולי תצטרכו טמפרטורה יותר קטנה
- ממלאים את הפבלובה בקצפת ומקשטים בריבת אוכמניות
- מומלץ לשמור במקפיא, להוציא לפי הצורך חצי שעה לפני ההגשה
כמה כללים להצלחת המרנג:
- כשמפרידים ביצים בשום פנים ואופן לא להשתמש עם חלבון שיש בו אפילו קמצוץ של חלמון!
- הכלי צריך להיות נקי לחלוטין משומן וכו'
בהצלחה רבה ובתאבון