עוד מאבי גרנצייג ב׳קו עיתונות׳: צריך לומר ביושר שמדובר בהישג חריג, מהסוג שאנשי המקצוע - הן בתוך משרד העבודה והן בממשלה - נתנו לו אחוזים בודדים בשבועות האחרונים. בן צור, שהציג בבמה זו רק לפני חודש וקצת את הקו הפרגמטי שלו, עם התעקשות להשיג הארכה של כמה חודשים, יקבל ככל הנראה את מבוקשו.
מתכון לתבשיל אוסובוקו עם בשר עגל וירקות
מנת בשר עשירה בטעמים וניחוחות ומושלמת לאירוח, מתכון לתבשיל אוסובוקו עם ירקות ובשר עגל והכל בסיר אחד, תבשיל שכולם אוהבים ומתאים כמנה עיקרית מכובדת בשולחן שבת או חג
מתכון לתבשיל אוסובוקו עם בשר עגל וירקות / אפרת סיאצ'י
המצרכים לתבשיל אוסובוקו עם בשר עגל וירקות:
- 2 ק”ג אוסובוקו עגל (כ-4 נתחים)
לציפוי הבשר:
- 1/4 כוס קמח (או קורנפלור) + 1/3 כפית מלח
לתבשיל:
- 2 בצלים בינוניים קצוצים
- 7 שיני שום קלופות פרוסות
- 2 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים ל-3
- 3 גזרים קלופים חתוכים ל-3
- 1.2 ליטר מים רותחים (5 כוסות)
לתיבול:
- 5 כפות גדושות סילאן
- 1 כף אבקת מרק
- 1 כף שטוחה מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה לתבשיל אוסובוקו עם בשר עגל וירקות:
- מקמחים את נתחי הבשר בקמח או קורנפלור ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- מחממים סיר גדול עם 2 כפות שמן ומטגנים את נתחי הבשר במשך כדקה מכל צד ולאחמ"כ מעבירים את הבשר לצלחת.
- מנגבים את הסיר משאריות נוזלים ומחממים 2 כפות שמן.
- מוסיפים בצל ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ומערבבים כחצי דקה.
- מוסיפים את נתחי הבשר, גזר, תפוח אדמה ומתבלים בסילאן, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור.
- מוזגים מים רותחים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- מנמיכים לאש בינונית - נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-3 שעות, עד שהבשר מתרכך לגמרי.
הערה: אם אתם מעוניינים בצמצום הנוזלים הסירו את המכסה והמשיכו לבשל על אש בינונית-גבוהה במשך 15-20 דקות, עד שהרוטב מעט מצטמצם.
בהצלחה רבה ובתאבון
מאת: אפרת סיאצ'י – מתכונים בעשר דקות