מתכון לסלט כרוב עם קורנפלקס ופיצוחים מקורמלים
מחפשים מתכון חדש ומעניין לסלט עסיסי ומושלם לכבוד שבת קוד? קבלו מתכון לסלט כרוב המוגש בשילוב של קורנפלקס ופיצוחים מקורמלים ובתיבול מיוחד - תתכוננו להתמכרות
חני לוין | מתכונים 20.6.2024 | 21:51
מתכון לסלט כרוב עם פיצוחים מקורמלים / אסתי
המצרכים לסלט כרוב עם פיצוחים מקורמלים:
המצרכים בכוס חד פעמי לשתייה חמה
לפיצוחים מקורמלים:
- 1 כוס קורנפלקס
- 1/4 כוס שומשום
- 1/2 כוס גרעיני חמניה
- 1/2 כוס גרעיני דלעת
- 1/2 כוס שקדים חתוכים לגפרורים
- חופן אגוזי מלך חצויים
- 1/3 כוס דבש
- 1.5 כפות שמן קנולה
לסלט :
- 1 גזר חתוך לרצועות דקות
- 4 כוסות רצועות כרוב לבן
- 1 כוס רצועות כרוב סגול
- 1 כף כוסברה
- 1 כף פטרוזיליה
- 1 כף חמוציות
לרוטב:
- 1 כפית חומץ / מיץ לימון
- 1 כפית סוכר
- קמצוץ מלח
- 1/4 כפית שמן
אופן הכנה לסלט כרוב עם פיצוחים מקורמלים:
הכנת הפיצוחים:
- מחממים את הדבש והשמן בסיר עד שהדבש חם (אין צורך להרתיח)
- בינתיים מערבבים בקערה קורנפלקס, גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה שקדים אגוזים ושומשום
- מוסיפים את הדבש והשמן החם לתערובת ומערבבים היטב היטב עד שהכל מצופה היטב
- מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה משומן מעט בספריי שמן, ומשטחים לשכבה כמה שיותר אחידה.
- אופים בתנור שחומם מראש על-180 מעלות במשך 13 דקות או עד שהכל זהוב ויפה.
- מקררים לגמרי ורק אז מפרידים את הקרונפלקס בין האצבעות ושומרים בצנצנת סגורה מחוץ למקרר כתוספת לסלט
הכנת הרוטב:
- בתוך קופסא מכניסים את כל מצרכי הרוטב, סוגרים ומערבבים היטב לקבלת רוטב אחיד וחלק - שומרים בקירור עד ההגשה
הרכבת הסלט:
- בסמוך להגשה מערבבים בקערה יפה את הירקות והחמוציות, יוצקים את הרוטב ומערבבים היטב .
- מעל הסלט מפזרים מעט מהפיצוחים והקרונפלקס המקורמלים שהכנו מראש ומגישים .
בהצלחה רבה ובתאבון