טורטיות עדשים בריאות ועשירות בחלבון | בתאל בראון
מתכון נהדר לטורטיות מלאות בחלבון שיכולות להיות בסיס מצויין לכל ארוחה – למילוי במגוון ירקות שאתם אוהבים, טונה או חזה עוף ובכלל, כל מה שדורש טורטיה שתעטוף אותו ותהפוך אותו למשביע וטעים
בתאל בראון | מתכונים 17.6.2024 | 16:00
מה צריך?
כוס עדשים כתומות (או צהובות, או ירוקות או שילוב)
½ כפית מלח
תבלינים לפי הטעם (שום גבישי, זעתר, כמון וכו')
ההכנה:
1. מניחים את העדשים בקערה עמוקה, מכסים במים ומשרים במשך כ-12 שעות.
2. מסננים את העדשים, מכניסים לבלנדר ומוסיפים מלח ותבלינים.
3. ממלאים במים עד לכיסוי מלא ועוד כסנטימטר
4. מעבדים למשחה חלקה
5. מחממים מחבת נון-סטיק רחבה על אש בינונית.
6. מעבירים מצקת של בלילה למחבת ומיד, בעזרת החלק התחתון של המצקת, מפזרים בצורה מעגלית את הבלילה לשכבה כמה שיותר דקה על המחבת.
7. לאחר כ-2 דקות, כשהחלק העליון יבש לגמרי, והקצוות מתנתקים בקלות, הופכים את הטורטיה לעוד כדקה
8. מגישים עם ירקות ומילויים לפי טעמכן האישי..
אפשרי לשמור במקרר.. תהנו