בעיריית נהריה מעדכנים: יום הלימודים במוסדות החינוך נמשך כסדרו לאחר קיום הערכת מצב עם צה״ל. (אדיר לחקים)
מתכון למיני לחמניות במילוי גבינות ובציפוי שיבולת שועל
אין כמו לפתוח את הבוקר עם מיני לחמניה במילוי גבינות, רכב ומיוחדת, מתכון מעולה ללחמניות שמתאימות לארוחת בוקר או ערב - לא תפסיקו לאכול אותן
מתכון למיני לחמניות במילוי גבינות ובציפוי שיבולת שועל / אסתי
המצרכים למיני לחמניות במילוי גבינות ובציפוי שיבולת שועל:
למילוי:
- 1 גביע גבינה בולגרית
- 3 כפות גדושות קוטג'
- 1 כוס גבינה צהובה מגוררת
- 1 חלמון ביצה
לעיסת השמרים:
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כוס מי ברז
לבצק:
- 500 גר' קמח מנופה
- 1/2 כף מלח
- 1/4 כוס סוכר
- 1/4 כוס שמן או 50 גרם חמאה מומסת
- מים לפי הצורך בין כוס לכוס וחצי מים
לציפוי:
- ביצה טרופה
- שומשום
- שיבולת שועל
אופן ההכנה למיני לחמניות במילוי גבינות ובציפוי שיבולת שועל:
הכנת המילוי:
- בקערה מערבבים את כל מצרכי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה ומניחים בצד
הכנת הבצק:
- בכוס מכניסים את מצרכי עיסת השמרים ומערבבים הייטב לאיחוד
- נותנים לעיסה לתסוס במשך מספר דקות
- בקערה גדולה מכניסים את הקמח, המלח, הסוכר, השמן והמים ומתחילים ללוש
- מוסיפים את כוס השמרים שהתססנו וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד וחלק
- מכסים את הבצק בניילון ומניחים להתפחה במשך שעה וחצי
- מחלקים את הבצק לכדורים קטנים (כ 40 כדורים) לוקחים כל כדור בצק משטחים אותו מעט וממלאים בתערובת הגבינות
- סוגרים כל כדור ממולא ללחמניה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- מניחים את הלחמניות הממולאות בצד כשהן מכוסות בניילון להתפחה נוספת של כ 15 דקות
- מברישים בביצה ומפזרים מעט שיבולת שועל או שומשום
- מכניסים לתנור שחומם מראש בחום 200 מעלות ואופים עד להזהבה
בהצלחה רבה ובתאבון