עוד מאבי גרנצייג ב׳קו עיתונות׳: צריך לומר ביושר שמדובר בהישג חריג, מהסוג שאנשי המקצוע - הן בתוך משרד העבודה והן בממשלה - נתנו לו אחוזים בודדים בשבועות האחרונים. בן צור, שהציג בבמה זו רק לפני חודש וקצת את הקו הפרגמטי שלו, עם התעקשות להשיג הארכה של כמה חודשים, יקבל ככל הנראה את מבוקשו.
מתכון לסלט ירוק ממכר עם גבינה מטוגנת ורוטב מטריף
מחפשים רעיון לסלט חגיגי חלבי ומושלם לכבוד חג השבועות? קבלו מתכון לסלט ירוק ממכר בתוספת עיגולי גבינה מטוגנים המתובלים יחד ברוטב עסיסי והכי טעים שיש
מתכון לסלט ירוק ממכר עם גבינה מטוגנת ורוטב מטריף / שרה שבבו
המצרכים לסלט ירוק ממכר עם גבינה מטוגנת ורוטב מטריף:
- 8 עלי חסה
- 1 תפוח ירוק
- 1 בצל סגול קטן
- חופן אגוזי פקאן
- חופן חמוציות
לגבינה המטוגנת:
- 1 רול גבינת עיזים
- קמח
- ביצה טרופה
- פירורי לחם
לרוטב:
- 4 כפות שמן זית
- מיץ מחצי לימון
- 1 כפית חומץ
- 1/4 כפית בלסמי מצומצם
- 1 כף דבש
- 1/2 כפית מלח שטוחה
- 1 כפית פלפל
אופן ההכנה לסלט ירוק ממכר עם גבינה מטוגנת ורוטב מטריף:
- חותכים עלי חסה לחתיכות גדולות, פורסים בצל לפרוסות דקות, חותכים תפוח לרצועות דקות ומעבירים הכל לקערה
- מוסיפים את אגוזי הפקאן והחמוציות ומערבבים.
- בצנצנת מניחים את מרכיבי הרוטב ומשקשקים היטב.
- פורסים את הגבינה לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומצפים בקמח
- מעבירים לביצה ומצפים בפירורי לחם
- במחבת מחממים שמן חצי עמוק ומטגנים את הגבינה מכל צד עד להזהבה.
- שופכים את הרוטב על הסלט ומערבבים
- מעטרים מלמעלה עם מטבעות הגבינה ומגישים מיד.
הערה: את הירקות אפשר לחתוך לפני החג וכן את עיגולי הגבינה להכין לפני ולשמור בנפרד במקרר, מחממים את הגבינה המטוגנת סמוך להגשה - בעת ההגשה מתבלים את הירקות יחד ומניחים את עיגולי הגבינה מעל ומגישים.
בהצלחה רבה ובתאבון