מבזקים +
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 18°c
בית שמש 20°c
בני ברק 31°c
אשדוד 24°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 18°c
בית שמש 20°c
בני ברק 31°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת גבינה בציפוי שמנת מתוקה וריבת אוכמניות

מתכון מעולה לעוגת גבינה אפויה וגבוהה בציפוי של קרם שמנת מושלם ובקישוטי ריבת אוכמניות המעניקים את הטעם והמראה המיוחד לעוגה חלבית חגיגית

מתכון לעוגת גבינה בציפוי שמנת מתוקה וריבת אוכמניות
עוגת גבינה בציפוי קרם שמנת ואוכמניות צילום: אסתי

מתכון לעוגת גבינה בציפוי שמנת מתוקה וריבת אוכמניות / אסתי

המצרכים לעוגת גבינה בציפוי שמנת מתוקה וריבת אוכמניות:

לעוגה:

  • 5 ביצים L
  • 1 כוס סוכר (לפי כוס ח"פ קרטון)
  • מעט קליפת לימון
  • 5 כפות קורנפלור
  • 4 כפות פודינג וניל
  • 750 גבינה לבנה
  • 400 מ"ל שמנת חמוצה רגילה

לציפוי:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 3 כפות גדושות פודינג וניל
  • 1/4 כוס חלב
  • ריבת אוכמניות

אופן ההכנה לעוגת גבינה בציפוי שמנת מתוקה וריבת אוכמניות:

  1. מפרידים את הביצים
  2. בקערה מקציפים הייטב את החלבונים ומוסיפים בהדרגה 1 כוס סוכר
  3. מקציפים היטב לקצף רך ולא נוקשה
  4. בקערה נפרדת מערבבים בכף את החלבונים עם קליפת לימון, קורנפלור, פודינג וניל, גבינה לבנה ושמנת חמוצה, מערבבים הייטב עד לקבלת תערובת אחידה
  5. מוסיפים את קציפת החלבונים לתוך קערת הגבינות בתנועות קיפול בשלוש פעמים
  6. משמנים היטב תבנית פרייקס בחמאה ויוצקים את הבלילה
  7. מחממים תנור ל200 מעלות
  8. מניחים תבנית עם מים בתחתית התנור ומעל שמים רשת ומעליה את העוגה .
  9. אופים חצי שעה או עד שהעוגה משחימה על חום 200 מעלות
  10. מורידים ל130 מעלות לאפייה של עוד שעה ועשרים
  11. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור כבוי במשך כשעה
  12. לאחר שעה מוציאים את העוגה לצינון

הכנת הציפוי:

  1. מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג והחלב עד לקבלת קצף יציב
  2. מעבירים לשקית זילוף ומקשטים את העוגה
  3. מזלפים גם קישוטים מריבת אוכמניות ושומרים בקירור עד להגשה

בהצלחה רבה ובתאבון

 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art