דפנה ליאל: גם אם ההסכם יאושר מחר לא תהיה קריאה לתושבי הצפון לחזור, זה יהיה תהליך הדרגתי. מי שירצה להמשיך לקבל מענקים יוכל לעשות זאת במשך תקופה ממושכת.
מתכון ללחמניות שום עננים במילוי גבינה
לחמניות שום עננים במילוי גבינה, מטריפות לשבועות, כדאי שתשמרו את המתכון הזה כי לא תמצאו בצק אוורירי וטעים יותר, מצופות בתערובת של חמאה פטרוזיליה ושום כתוש וביחד יוצרים את הלחמניות הכי מוצלחות ורכות שיש
מתכון ללחמניות שום עננים במילוי גבינה / שרה שבבו
המצרכים ללחמניות שום עננים במילוי גבינה:
לטאנזונג:
(טאנזונג זה מן רביכה של קמח, מים וחלב שמבשלים כמו דייסה והיא מוסיפה רכות למאפה. זה תהליך של שתי דקות! שלא תטעו לחשוב שזה מתכון מורכב בגלל זה)
- 120 גרם חלב
- 120 גרם מים
- 40 גרם קמח
לבצק:
- 580 גרם קמח
- 35 גרם סוכר
- 1 כף שמרים
- 2 ביצים
- 60 גרם חלב
- 12 גרם מלח
- 35 גרם חמאה מומסת
לציפוי:
- חלב
- 50 גרם חמאה מומסת
- פטרוזיליה קצוצה
- 3 שיני שום קונפי או שום טרי כתוש
אופן ההכנה ללחמניות שום עננים במילוי גבינה:
הכנת הטאנזונג:
- שמים את מרכיבי הטאנזונג בסיר מערבבים ומבשלים על חום בינוני תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה
- מכבים את האש ומצננים במשך מספר דקות
הכנת הבצק:
- בקערת מיקסר שמים את רביכת הטאנזונג ואת מצרכי הבצק מלבד החמאה בזה אחר זה ומערבלים במשך מספר דקות
- לאחר מכן מוסיפים 35 גרם חמאה מומסת ומערבלים עוד 10 דקות
- מניחים את קערת הבצק מכוסה בניילון ומגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח במשך כשעה
- מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 90 גרם
- מרדדים כל כדור למלבן
- שמים בחלק העליון גבינה ומגלגלים כמו בסרטון
הכנת לחמניות עננים צילום: שרה שבבו- מתפיחים את הלחמניות במשך חצי שעה
- לאחר מכן מברישים את הלחמניות בחלב ואופים בתנור שחומם מראש על 190 מעלות רק עד שמזהיב (בערך 15 דקות)
לציפוי:
- מערבבים יחד את 50 גרם חמאה מומסת, פטרוזיליה קצוצה ו3 שיני שום קונפי או שום טרי כתוש עד לאיחוד
- מברישים את הלחמניות מיד בצאתן מהתנור ומניחים לצינון
- מגישים ומתענגים על כל ביס
בהצלחה רבה ובתאבון